Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Πολύς καπνός για το τίποτα...


Κανένα σημαντικό έργο δεν εκτελείται τον τελευταίο ενάμιση χρόνο στο δήμο Άργους - Μυκηνών από την Δημοτική Αρχή. Ιδιαίτερα εμφανής είναι η πλήρης απραξία κατασκευής έργων υποδομής στους περιφερειακούς συνενωμένους δήμους. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι σε αυτούς τους δήμους δεν προγραμματίζεται ...
και τίποτα για τα επόμενα χρόνια. Ακόμα και το σημαντικό έργο της αποχέτευσης των βόρειων συνενούμενων δήμων, το οποίο είχε δρομολογηθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή έχει τελματώσει. Ο δήμος Άργους – Μυκηνών οδηγείται με τις επιλογές της σημερινής Δημοτικής Αρχής σε δήμο δύο ταχυτήτων.
Οι συνεχείς τηλεοπτικές εξαγγελίες διαφορετικών έργων από τον Δήμαρχο γίνεται μόνο και μόνο για να καλύψει την πλήρη απραξία στον τομέα αυτόν. Ακόμα και η περιβόητη ανάπλαση του κέντρου της πόλης του Άργους, έργο πολυδιαφημιζόμενο, καρκινοβατεί. Η μελέτη του συγκεκριμένου έργο 18 μήνες τώρα δεν έχει καν ξεκινήσει, καθιστώντας το δήμο μας, τον τελευταίο σε πρόοδο από τους δήμους της Περιφέρειας που δικαιούται την υλοποίηση τέτοιων έργων αστικών αναπλάσεων.
Ευτυχώς για τους πολίτες τα μόνα έργα που σήμερα εκτελούνται είναι αυτά που βρίσκονται σε εξέλιξη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Πριν λίγες εβδομάδες ολοκληρώθηκε το έργο ανάπλασης της περιοχής του νοσοκομείου και βρίσκεται σε εξέλιξη το έργο της διαμόρφωσης της οδού Μεσσηνίας – Αρκαδίας. Το έργο αυτό δημοπρατήθηκε τον Αύγουστο του 2010 με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση 600.000,00. Μέχρι σήμερα έχει ολοκληρωθεί κατά 50% καθιστώντας εμφανή την βραδύτητα με την οποία υλοποιούνται και τα δημοπρατημένα έργα. Σε εξέλιξη ακόμα βρίσκεται η υλοποίηση του έργου του μουσειακού εξοπλισμού του Βυζαντινού Μουσείου του Άργους, ένα έργο που εκτελείται από την 25η Εφορία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων και το οποίο είχε ενισχυθεί ιδιαίτερα από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή.
Στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που περνά ο τόπος η Δημοτική Αρχή οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι ο προγραμματισμός και η υλοποίηση έργων υποδομής στο δήμο είναι ο μόνος δρόμος για να δημιουργηθούν θέσεις απασχόλησης. Αυτό όμως απαιτεί λιγότερες παραστάσεις στη τηλεόραση και περισσότερη δουλειά, γιατί ο χρόνος δουλεύει αντίστροφα για τον Δήμαρχο και την παράταξή του.

Γιώργος Αναγνώστου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου