Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Η ΚΑΣΟΑ «ΔΑΝΑΟΣ» ενημερώνει τους παραγωγούς μέλη της


Η ΚΑΣΟΑ «ΔΑΝΑΟΣ» ενημερώνει τους παραγωγούς μέλη της:

Α. Λαμβάνοντας υπόψη τη κατάσταση έτσι όπως διαμορφώθηκε φέτος με την εμπορία βερίκοκου και προκειμένου να προστατεύσουμε ως οφείλουμε πρώτα τον κόπο, αλλά και την αξιοπρέπεια των παραγωγών μελών μας, με απόφαση του ΔΣ η ΚΑΣΟΑ «ΔΑΝΑΟΣ» αναλαμβάνει την πρωτοβουλία ...
συντονισμού απαραίτητων ενεργειών των υπόλοιπων Ομάδων Παραγωγών του Νομού Αργολίδας αλλά και όμορων νομών (αν ενδιαφερθούν), ώστε με κοινό μας αίτημα, άμεσα να προετοιμαστεί φάκελος από το ΥΠΑΑΤ προς την ΕΕ με τα κάτωθι αιτήματα :

Αμεσο επιδοτούμενο Πρόγραμμα εκρίζωσης δένδρων βερικοκιάς που έχουν πληγεί από την ίωση (σάρκα).
Επιδοτούμενο Πρόγραμμα νέων φυτεύσεων με τις νέες ποικιλίες που δεν εμφανίζουν την ίωση
Επιδοτούμενο πρόγραμμα προώθησης κατανάλωσης για τις νέες ποικιλίες βερίκοκου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σε τρίτες χώρες.


Είναι ήδη γνωστό ότι τα βερίκοκα των νέων ποικιλιών διαθέτουν άριστα χαρακτηριστικά, έχουν μεγαλύτερο χρόνο συγκομιδής και κατευθύνονται κύρια προς τις εξαγωγές που τόσο έχουμε ανάγκη τώρα.
Δεδομένα επίσης είναι, η άριστη καλλιεργητική γνώση και η εμπειρία των παραγωγών μας καθώς και η εξαιρετική προσαρμογή και αντοχή των νέων ποικιλιών –που ήδη δοκιμάστηκαν στη περιοχή μας- στις δύσκολες καιρικές συνθήκες που έχει επιφέρει η κλιματική αλλαγή. Το αίτημα μας αυτό πρέπει να υποστηριχθεί έμπρακτα και από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Β. Ολοκληρώθηκε η κατασκευή των δικτύων άρδευσης από Ανάβαλο για το το Α’ τμήμα (έργο έτους 2011), μέσω του ΕΠ της ΚΑΣΟΑ «ΔΑΝΑΟΣ» (2011–2015). Οι παραγωγοί μέλη μας να απευθύνονται στα Γραφεία των Συν/σμών τους ή της ΚΑΣΟΑ προκειμένου να ενημερωθούν για την διαδικασία συμμετοχή τους στο Β’ τμήμα (έργο έτους 2012) που αφορά την περιοχήΚΟΥΡΤΑΚΙΟΥ. Καταληκτική ημερομηνία συμμετοχής έχει ορισθεί η Παρασκευή 17-8-2012.

Για την ΚΑΣΟΑ «ΔΑΝΑΟΣ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου