Παρασκευή 20 Ιουλίου 2012

Με εντολή Σαμαρά άνοιξε με ΜΑΤ το εργοστάσιο Χαλυβουργίας


Η απεργία στη Χαλυβουργία κρίθηκε παράνομη στις αρχές Ιουνίου. Και τα ξημερώματα με εντολή εισαγγελέα τα ΜΑΤ έκαναν επέμβαση και άνοιξαν το εργοστάσιο προκειμένου να εισέλθουν εργαζόμενοι που θέλουν να εργαστούν. Προηγήθηκε σαφής εντολή του πρωθυπουργού προς τους ...
αρμοδίους υπουργούς, Εργασίας και Δημόσιας Τάξης, ώστε η μονάδα να τεθεί πάλι σε λειτουργία. Η επέμβαση έγινε πάνω στη χρονική αιχμή των οριακών διαπραγματεύσεων, αφού μέχρι πριν από λίγες μέρες οι ιδιοκτήτες του εργοστασίου δήλωσαν αποφασισμένοι να τερματίσουν τη λειτουργία του και να μεταφέρουν όλη τη δραστηριότητα στη μονάδα του Βόλου.

Σημειώνεται ότι στο Βόλο οι εργαζόμενοι δέχθηκαν μείωση αποδοχών και ωραρίου, κάτι που απέρριψαν οι εργαζόμενοι στη μονάδα του Ασπροπύργου. Και είναι αυτονόητο ότι η επέμβαση των ΜΑΤ προκαλεί πλέον έντονη πολιτική αντιπαράθεση. ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ καταγγέλλουν την κυβέρνηση, εκφράζοντας τη συμπαράσταση τους στους απεργούς. Από την πλευρά τους οι απεργοί διοργανώνουν νέες κινητοποιήσεις το απόγευμα με πορεία προς το εργοστάσιο. «Η απεργία μας συνεχίζεται και δεν είναι παράνομη, έχουμε κάνει προτάσεις για άρση του αδιεξόδου, αλλά η εργοδοσία είναι αδιάλλακτη» λέει ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μετάλλου.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Στρατούλης μίλησε για επίθεση της αστυνομίας στους απεργούς και προανήγγειλε συγκέντρωση συμπαράστασης. «Από νωρίς το πρωί δυνάμεις καταστολής με εντολή της τρικομματικής κυβέρνησης έπιασαν δουλειά στη Χαλυβουργία προκειμένου να καταστείλουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών, συλλαμβάνοντας την περιφρούρηση των απεργών. Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζομένους, τα συνδικάτα να βρεθούν τώρα όλοι στην Χαλυβουργία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ.

Η απεργία στη Χαλυβουργία ξεκίνησε πριν από εννέα μήνες. Στο διάστημα αυτό η διοίκηση έχει απολύσει 120 εργαζομένους επί συνόλου 360. Για να ανακληθεί η απεργία, το σωματείο ζητά την επαναπρόσληψη του συνόλου των απολυθέντων -αίτημα στο οποίο η διοίκηση είναι κατηγορηματικά αντίθετη, αναφέροντας πως οι παραγγελίες του εργοστασίου λόγω της ύφεσης δεν μπορούν να συντηρήσουν έναν τόσο μεγάλο αριθμό εργαζομένων. Αντιθέτως, μέχρι πριν από λίγες μέρες η διοίκηση δήλωνε έτοιμη να κλείσει τη μονάδα και να καλύψει τις εργασίες της από τη μονάδα του Βόλου, απειλώντας με την υποβολή αιτήματος για ομαδικές απολύσεις. Στη συνέχεια με κυβερνητική παρέμβαση δεσμεύθηκε ότι δεν θα προχωρήσει σε κλείσιμο της μονάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου