Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Let it snow: Θέλετε να χιονίσει;


Let it snow! Αν σας αρέσει το χιόνι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα χειμωνιάτικο χιονισμένο σκηνικό στον υπολογιστή σας.....



Αυτό είναι ένα από τα «αστεία» της Google.

Πηγαίνοντας στη αρχική σελίδα της μηχανής αναζήτησης και γράφοντας στο πεδίο τη φράση "let it snow", το Google θα εμφανίσει μεν τα αποτελέσματα, αλλά γρήγορα παρατηρεί κανείς ότι η σελίδα δεν λειτουργεί πλέον όπως συνήθως.
Ψηφιακές νιφάδες αρχίζουν να πέφτουν, ενώ η οθόνη θαμπώνει, όπως και τα τζάμια του σπιτιού ή του αυτοκινήτου σας, όταν χιονίζει έξω. Κρατώντας πατημένο το αριστερό πλήκτρο του ποντικιού και σέρνοντας τον δείκτη στην οθόνη, μπορείτε να ξεθαμπώσετε την οθόνη.
Όταν θελήσετε να επαναφέρετε το Google στην γνωστή μορφή του πατήστε το πλήκτρο defrost, επάνω δεξιά...

Άλλα αστεία;

Αν, για παράδειγμα, πληκτρολογήσει κανείς στα αγγλικά «anagram», η Google θα του απαντήσει με αναγραμματισμό «Μήπως εννοούσατε: nag a ram ?».

Στους χάρτες της Google, αν κανείς ρωτήσει πώς να πάω από το Μαϊάμι σε πόλη της Βραζιλίας, θα του απαντήσει «κολυμπώντας στον Ατλαντικό», ενώ από την Ιαπωνία στις ΗΠΑ, προτείνει «καγιάκ στον Ειρηνικό Ωκεανό».

Ζαλίζεστε εύκολα; Τότε μην γράψετε στο Google Do a barrel roll! Αν πάντως το γράψετε θα δείτε την εικόνα να περιστρέφεται 360 μοίρες. Οι προγραμματιστές της Google αποφάσισαν την πλήρη περιστροφή της σελίδα τους! Αν δεν έχετε τάσεις ναυτίας, δοκιμάστε το!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου