Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΟΥ 1ου ΕΠΑΛ ΚΑΙ ΣΕΚ ΑΡΓΟΥΣ ΣΤΟ 14ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΣ


Ένα από τα πιο "ζωντανά" διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ, το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για παιδιά και νέους και η 11η Camera Zizanio ολοκληρώθηκε το Σάββατο το βράδυ, με τις απονομές των βραβείων στις καλύτερες ταινίες.
Παιδιά από την Ελλάδα και ολόκληρο τον κόσμο έδωσαν ....


τη δική τους απάντηση στην οικονομική κρίση με πληθώρα ταινιών παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Συνολικά και στα τρία τμήματα του φεστιβάλ (Ελληνικό, Διεθνές, Ευρωπαϊκό) προβλήθηκαν 300 ταινίες.
Οι μαθητές του Ηλεκτρονικού τομέα του 1ου ΕΠΑΛ και ΣΕΚ Άργους κατάφεραν ξεπερνώντας πολλές δυσκολίες, να κατακτήσουν το βραβείο στην κατηγορία 17-20 ετών του Διαγωνιστικού τμήματος, με την ταινία τους "Το νησί των δακρύων". Η ταινία αναφέρεται στην ιστορία του νησιού της Σπιναλόγκα.

Βραβεύτηκαν συνολικά 7 Ελληνικές ταινίες.

Κατηγορία Α’ (έως 12 ετών)
Βραβείο/Prize
• Οι καραμέλες των 50 ευρώ, 3ο Δημοτικό Σχολείο Γλυφάδας
Ειδική Μνεία/Special Mention
• Μήλα στο μέλλον, 1ο Δημοτικό Σχολείο Παπάγου

Κατηγορία Β΄(13 έως 16 ετών)
Βραβείο/Prize
• TV (an)aeshetic, 2ο Πειραματικό Λύκειο Αθηνών
Ειδική Μνεία/Special Mention
• Όνειρα υπό κατάληψη, Λουκάς Λελόβας, 2ο Λύκειο Πρέβεζας

Κατηγορία Γ΄(17 έως 20 ετών)
Βραβείο/Prize
• Δε μας αφορά, Κινηματογραφική ομάδα 1ΟΥ ΕΠΑΛ Κορδελιού
Ειδική Μνεία/Special Mention
• Το νησί των δακρύων, Ηλεκτρονικός τομέας 1ου ΕΠΑΛ και ΣΕΚ Άργους

Βραβείο Συνηγόρου του Παιδιού
• Μη φοβάς. Μίλα!, 132ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών
Η επιλογή των ταινιών οι οποίες βραβεύτηκαν, έγινε με βάση την προσπάθεια των παιδιών αλλά και την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος. Η πολυμελής επιτροπή απαρτιζόταν από άτομα διαφόρων ηλικιών. Η πολυγνωμία αυτή των μελών της επιτροπής αλλά κυρίως εκείνη των παιδιών που συμμετείχαν με τις ταινίες τους, έκανε εμφανώς πιο δύσκολη την επιλογή των καλύτερων ταινιών.
Οι μαθητές του Άργους συμμετείχαν και με δύο άλλες ταινίες τους ("Στον ουρανό είναι ένα αστέρι" και "Όπου γης και πατρίς").
Φέτος, η ομάδα των νέων του Zizanio News ανέλαβε να υλοποιήσει το “The Mythos Project”, ένα σχέδιο που εμπλέκει όλους τους ξένους που βρέθηκαν στον Πύργο κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, στη δημιουργία μιας συλλογικής ταινίας η οποία αντανακλά τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας, μέσα από τα μάτια των ξένων.
Επιπλέον, συνεχίστηκε και φέτος η συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη (Συνήγορο του Παιδιού), έναν από τους σημαντικότερους θεσμούς που δημιουργήθηκαν τα τελευταία χρόνια και συνίσταται στη βράβευση ταινίας με κοινωνικές ευαισθησίες.
Η Camera Zizanio και το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Ολυμπίας εξασφάλισε μια νέα συνεργασία με το Ανεξάρτητο Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου - European Independent Film Festival (ÉCU) που θα γίνει από τις 30 Μαρτίου έως την 1η Απριλίου 2012 στο Παρίσι και θα περιλαμβάνει την προβολή των βραβευμένων ταινιών στην 11η Camera Zizanio.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 71 συμμετοχές από την Ελλάδα αποτελεί αυξημένος αριθμός σε σχέση με πέρσι. Αυτό το γεγονός είναι ενθαρρυντικό, αν λάβουμε υπ’ όψη την ελλειμματική οπτικοακουστική παιδεία και στήριξη στα σχολεία.
Όσον αφορά το περιεχόμενο των ταινιών, η θεματολογία είχε μεγάλο πλουραλισμό, αλλά περιελάμβανε και άμεσες αναφορές στη σημερινή οικονομική κρίση, στα γεγονότα της Κερατέας, στα παιδιά μετανάστες, στους φόβους και τις προσδοκίες τους.
Το Φεστιβάλ διοργανώνεται κυρίως με την ενίσχυση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού. Ενισχύεται επίσης και υποστηρίζεται από το Δήμο Πύργου, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, το πρόγραμμα MEDIA της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ΕΡΤ. Την καλλιτεχνική ευθύνη της διοργάνωσης έχει το ΝΕΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ. Επίσημος χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ, ΕΡΑ Δίκτυο, Δεύτερο Πρόγραμμα, Χορηγός επικοινωνίας SevenART.
Ραντεβού πάλι του χρόνου με ακόμη περισσότερο κέφι, διάθεση και δημιουργία.

Ομάδα έργου: Γιαννακόπουλος Γιώργος, Ελευθερίου Παναγιώτης, Καλατζής Χαράλαμπος, Λίτσης Αλέκος, Μπεκιάρης Μάριος, Μπιλιώνη Ελένη, Παναγόπουλος Δημήτρης, Παπανικολάου Έλσα, Φέζκα Όλτι (μαθητές), Τσίγκας Ηλίας, Πιστεύος Νίκος, Δέδες Κώστας, Λιγομίτης Γεράσιμος και Προδρομίδου Κατερίνα (καθηγητές).
Μπράβο παιδιά μας κάνατε περήφανους!!!!


Δείτε την ταινία



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου