Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Δημόσια Διαβούλευση Σχεδίου Διακήρυξης


Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών ενημερώνει, στα πλαίσια του έργου «ΨΗΦΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ – ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ & ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ & ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ», για την έναρξη δημόσιας διαβούλευσης, με βασικό περιεχόμενο το σχέδιο της αναλυτικής διακήρυξης.


Εμπλεκόμενοι στην υλοποίηση του αντικειμένου του Έργου
Ο μόνος εμπλεκόμενος φορέας είναι ο Δήμος Άργους - Μυκηνών. Στόχος του παρόντος έργου είναι η δημιουργία τουριστικών κινήτρων και η προβολή τους στο κοινό ώστε να δημιουργηθεί τουριστικό ενδιαφέρον για την περιοχή. Ο Δήμος Άργους - Μυκηνών είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου (Ν.Π.Δ.Δ.) και, ως είθισται, χαρακτηρίζεται από διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια με απώτερο σκοπό τη δημιουργία ευκαιριών ενεργητικής συμμετοχής του πολίτη στα κοινά και την ενδυνάμωση του αισθήματος ευθύνης και καθήκοντος του πολίτη απέναντι στην κοινωνία.
Στην αρμοδιότητα του Δήμου Άργους - Μυκηνών ανήκουν οι τοπικές υποθέσεις, αυτές δηλαδή που αναφέρονται στην προαγωγή των συμφερόντων των κατοίκων της περιοχής ευθύνης του, όπως σχετικά αναφέρεται στο Νέο Δημοτικό και Κοινοτικό Κώδικα.


Συνοπτικά στοιχεία έργου :
Αντικείμενο του έργου είναι να ενισχύσει υπάρχουσες υποδομές προβολής και θα εγκαταστήσει νέες, με σκοπό την ανάδειξη, προώθηση και προβολή της ιστορίας και του πολιτισμού της αρχαίας αλλά και νέας πόλεως του Άργους και της ευρύτερης περιοχής. Οι δράσεις αποσκοπούν αφενός στη δημιουργία εκθεσιακού, εκπαιδευτικού, ψυχαγωγικού και τουριστικού ενδιαφέροντος, αφετέρου στη προβολή των παραπάνω τοπικά όσο και παγκόσμια. Το αποτέλεσμα αυτών των δράσεων θα είναι η δημιουργία τουριστικού και εκπαιδευτικού ενδιαφέροντος στη πόλη του Άργους σε ελληνικό και ξένο κοινό, ενώ θα δημιουργήσει ψυχαγωγικές δυνατότητες πολιτιστικού χαρακτήρα για τον ντόπιο πληθυσμό. Τέλος, οι δράσεις θα δημιουργήσουν πρότυπα και κίνητρα για τοπικής εμβέλειας ιδιωτικές επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού.


Διάρκεια Έργου: είκοσι πέντε (25) μήνες από την υπογραφή της Σύμβασης
Προϋπολογισμός (με ΦΠΑ): 903.055,00 €
Προϋπολογισμός (χωρίς ΦΠΑ): 734.191,00 €
Διάρκεια Διαβούλευσης: 14/12/2011 - 06/01/2012

Το έργο βασίζεται στο Ε.Π. «Ψηφιακή Σύγκλιση» και πιο συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας 2, «ΤΠΕ και Βελτίωση της Ποιότητας ζωής».

Δείτε την αναλυτική σελίδα της διαβούλευσης εδώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου