Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2011

Βλαστός και «Πυρήνες της Φωτιάς» κρατούν τρεις ομήρους


Συναγερμός έχει σημάνει στις φυλακές Κορυδαλλού με πρωταγωνιστή τον βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστό, ο οποίος σε συνεργασία με μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς», κρατούν ομήρους τρεις ...

σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Αυτήν την ώρα διεξάγονται διαπραγματεύσεις - θρίλερ μεταξύ Βλαστού και αρχών.

Ο Παναγιώτης Βλαστός κρατάει τους ομήρους με την απειλή ενός όπλου, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες μπήκε στη φυλακή μέσω της μητέρας ενός κρατουμένου, κάτι που προκαλεί τεράστια ερωτήματα για την ασφάλεια των φυλακών.

Σύμφωνα με πληροφορίες είχε προηγηθεί αποτυχημένη απόπειρα απόδρασης, μαζί με πέντε ακόμη κρατούμενους, ανάμεσα στους οποίους και ένας κατηγορούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Όταν οι συγκεκριμένοι κρατούμενοι δεν κατάφεραν να αποδράσουν επέστρεψαν στο επισκεπτήριο την ώρα που βρισκόταν 25 επισκέπτες.

Στο σημείο έχει αναπτυχθεί ισχυρή αστυνομική δύναμη, μαζί με διαπραγματευτές της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ ολόκληρη η φυλακή έχει κυκλωθεί από περιπολικά της Άμεσης Δράσης και άνδρες των ΜΑΤ και της ΥΜΕΤ.

Στις φυλακές έσπευσε ο αρμόδιος εισαγγελέας των φυλακών καθώς και ο υφυπουργός δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα φυλακών, Γιώργος Πεταλωτής .

Ποιος είναι ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός


Το όνομα του 41χρονου Παναγιώτη Βλαστού έχει κατά καιρούς εμπλακεί σε υποθέσεις δολοφονιών, εκβιασμών, σύστασης συμμορίας, ληστειών, αλλά και απαγωγών με πιο πρόσφατη αυτή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Αρχηγός σε μία από τις «οικογένειες» του οργανωμένου εγκλήματος, που λειτουργεί στα πρότυπα της μαφίας, μοίραζε τους ρόλους ιεραρχικά και με βάση το φύλο. Η ομερτά στους κόλπους της «οικογένειας» ήταν νόμος απαράβατος.

Η βεντέτα

Αντίπαλη «οικογένεια» των Βλαστών, εκείνη των αδελφών Ναστούλη, με την οποία υπήρξε και μια πολυετής βεντέτα, χάρη στην οποία και οι δύο οικογένειες μετρούν θύματα.
Ο αδελφός του Παναγιώτη, Κώστας Βλαστός, σκοτώθηκε το 1998 στην αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στην Καλλιθέα, ενώ ο τρίτος γιος της οικογένειας Βλαστού, ο Μάρκος, σκοτώθηκε σε συμπλοκή με μέλη της οικογένειας Ναστούλη. Ένας εκ των τριών αδελφών Ναστούλη, ο Γεράσιμος, δολοφονήθηκε επίσης από τους αδελφούς Βλαστού.

Τα πρώτα χρόνια
Ο Παναγιώτης Βλαστός από τα χρόνια της εφηβείας ακόμα διέπραττε κλοπές και διαρρήξεις σε καταστήματα της Ελευσίνας και της ευρύτερης περιοχής της Δυτικής Αττικής. Κατά την αστυνομία, μετά την εξόντωση των «οικογενειών» Καλαποθαράκου και Γρηγοράκου, εκείνος έδινε πάντα το «σύνθημα» για την εκτέλεση των νονών των αντιπάλων της ομάδας Στεφανάκου. Εκτός από βόμβες σε κέντρα διασκέδασης και καφετέριες καθώς και λαθρεμπόριο όπλων και πετρελαιοειδών, ο Π. Βλαστός φέρεται από το 2000 να είχε συστήσει μέσα από τη φυλακή, εταιρείες είσπραξης οφειλών. Σε όποια φυλακή κι αν μεταφέρεται, διαθέτει προσωπική «φρουρά» αποτελούμενη από τέσσερις έως οκτώ συγκρατούμενους του, κινητά τηλέφωνα και τηλεόραση στο κελί του.


Οι πρώτες συλλήψεις και αποδράσεις
Ο Παναγιώτης Βλαστός αρχικά καταδικάστηκε σε φυλάκιση το 1994 για δύο φόνους, όμως 4 χρόνια αργότερα κατάφερε να αποδράσει εκμεταλλευόμενος την πενθήμερη άδεια που του είχε χορηγηθεί για να συλληφθεί λίγο αργότερα και να αποδράσει εκ νέου λίγο καιρό αργότερα. Το 2007 συνελήφθη στη Κόρινθο όπου είχε αποπειραθεί να σκοτώσει έμπορο μοτοσικλετών
Η σύλληψή του τον Ιούνιο του 1998, μετά την αιματηρή συμπλοκή του με αστυνομικούς στο Μοσχάτο, ήταν για εκείνον «λύτρωση», όπως εξομολογήθηκε αργότερα με απόλυτη ψυχραιμία στον ανακριτή.
Ωστόσο η υπόθεση η οποία τον έφερε και πρόσφατα στο επίκεντρο της δημοσιότητας ήταν αυτή της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, καθώς φέρεται πως είναι ο εγκέφαλος που ενορχήστρωσε την απαγωγή.

Γάμοι και οικογένεια
Ο Παναγιώτης Βλαστός παντρεύτηκε αρχικά στην ηλικία των 19 ετών με την Ντίνα Παπαδοπούλου από τα Τρίκαλα και μαζί απέκτησαν έναν γιο, τον Αντώνη, ο οποίος σήμερα είναι 17 ετών. Όμως χώρισαν όταν έμαθε πως τον απάτησε με έναν από τους αδελφούς του (ο οποίος σήμερα δεν ζει) και έκτοτε ο Βλαστός έκοψε κάθε επαφή με την πρώην σύζυγό του και το παιδί του.
Ακολούθησε ένας δεύτερος γάμος το 2001 με την Γιάννα Χήρα την οποία αποκαλεί Γερμανίδα κι άλλοτε χαϊδευτικά «τζιτζίκα». Χαρακτηριστικά της λέει «Μόλις πάρω, τζιτζίκα μου, την πρώτη άδεια, εξαφανιστήκαμε...» όταν ετοίμαζε εξωτική απόδραση στις Σεϋχέλλες, με τα χρήματα από την απαγωγή Παναγόπουλου.

Το προφητικό όνειρο
Ο Παναγιώτης Βλαστός είδε ένα όνειρο που αποδείχτηκε προφητικό της σύλληψής του. Ένα βράδυ πριν την εξάρθρωση της σπείρας που εμπλέκονταν στην απαγωγή Παναγόπουλου, ο Παναγιώτης Βλαστός φέρεται να είπε στην «τζιτζίκα» του: «Είδα στον ύπνο μου τους δύο πεθαμένους αδελφούς μου, Κώστα και Μάρκο. Προσπαθούσαν να καταθέσουν σε τράπεζα ένα χαρτονόμισμα των 20 ευρώ αλλά τους είπαν ότι ήταν... πλαστό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου