Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Η χαμένη ευκαιρία της Ν. Δ.


Όλο και πιο δεξιά φαίνεται να μετατοπίζεται η Ν.Δ. του Αντώνη Σαμαρά. Μετά την αποχώρηση του Καμένου και τη φημολογία της ίδρυσης νέου δεξιού πολιτικού σχηματισμού ...

είναι φανερή η πρόθεση του κ. Σαμαρά να κινηθεί προς τα δεξιά, εγκαταλείποντας το μεσαίο χώρο όπως τον είχε οριοθετήσει κ Κώστας Καραμανλής. Ο άμεσος εναγκαλισμός των Βορίδη και Γεωργιάδη δείχνει καθαρά τις προθέσεις να προσεγγισθούν οι δεξιοί ψηφοφόροι. Η μετατόπιση αυτή αφήνει ένα μεγάλο κενό στο κέντρο που παραδοσιακά - εκτός από έκτακτες συγκυρίες - τοποθετείται το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων ψηφοφόρων.
Το κενό αυτό δεν φαίνεται να μπορεί να το καλύψει ούτε η παρουσία της κ. Μπακογιάννη αλλά ούτε και τα ΠΑΣΟΚ με τη μορφή που έχει σήμερα.
Μια προσεκτική ανάγνωση των δημοσκοπήσεων δείχνει πως οι αναποφάσιστοι είναι οι ψηφοφόροι του κέντρου που έγερναν, πότε προς το ΠΑΣΟΚ και πότε προς τη ΝΔ διαμορφώνοντας τον τελικό νικητή.
Γι' αυτό το λόγο η ΝΔ παρόλο που φαίνεται να είναι το πρώτο κόμμα αυτή τη στιγμή δεν ανεβάζει καθόλου τα ποσοστά της ενώ και το ΠΑΣΟΚ φυλλοροεί προς τ' αριστερά τροφοδοτώντας τον Κουβέλη και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όλος αυτός ο κόσμος θα μπορούσε να κατευθυνθεί προς τη Ν.Δ. αν ο κ. Σαμαράς είχε επιλέξει να πολιτευθεί με διαφορετικό τρόπο.
Η ευκαιρία μιας μεγάλης νίκης φαίνεται να χάνεται, αν και νομίζω πως η ευκαιρία είχε χαθεί από τη στιγμή που οι Νεοδημοκράτες κλήθηκαν να διαλέξουν ανάμεσα στο Σαμαρά και τη Μπακογιάννη.
Δυο ξένοι στο ίδιο κόμμα που κανείς τους δεν αγάπησε.


SoryatS

1 σχόλιο:

  1. δικιο εχεις φιλε

    Τιποτα δε μπορει να περιμενει ο κοσμος απ αυτους
    απο δαυτους...

    Εχουμε την εγκυμοσυνη της χηρας.

    Ο μπαμπας πεθανε και το παιδι κυοφορειται.

    Απο τη μανα του.

    Το μαλακο υπογαστριο του λαου.

    Και ειναι καλα να μη γεννηθει προωρο γιατι τοτε θα ειναι αδυναμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή