Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

Σ.ΚΩΤΣΟΒΟΣ: ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΤΕΛΙΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αργος 4/2/2012
Το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης για το κέντρο της πόλης του Αργους με μικρό και ενιαίο τίμημα, ήταν ως παράταξη και από τις δικές μας προτεραιτότητες και γι΄αυτό άμεσα αποδεκτό.

Για τον λόγο αυτό από τις πρώτες συνεδριάσεις του ΔΣ για το θέμα η θετική μας άποψη ήταν δεδομένη για την επιβολή του μόνον–αυστηρά- στο κέντρο και με ενιαίο μικρό ωριαίο τίμημα .

Ετσι διαφωνήσαμε από την πρώτη στιγμή και διαφωνούμε ...

ρητά σε βασικές παραμέτρους της τελικής υλοποίησή του σχετικά :

α/Με την εξάπλωση του σχεδόν μέχρι την περιφέρεια ( μέχρι το τέλος Δαναού ,οδός Ηρας, σε παρόδους κλπ) ,

β/Για την ύπαρξη ειδικής (κόκκινης) λωρίδας με ωριαία τιμή 2 ευρώ (πανελλήνιο ύψος τιμής/ώρα) σε συγκεκριμένους δρόμους,κάνοντας έτσι το μέτρο σαφώς εισπρακτικό,

γ/Για την δημιουργία πολλών θέσεων φορτοεκφόρτωσης 24ωρης διάρκειας στο κέντρο αντί εφαρμογής τους μόνον συγκεκριμένες ώρες και

δ/Για την ανυπαρξία θέσεων μονίμων κατοίκων ανα περιοχή και όχι μόνον για συγκεκριμένες.

Οι προτάσεις μας αυτές που διατυπώθηκαν και στο τελευταίο Δ.Σ.που αφορούσαν την πραγματική διάθεση για επιβολή ενός μέτρου για την τάξη στην πόλη και διευκόλυνση της κυκλοφορίας δεν έγιναν δεκτές από την πλειοψηφία.

Ετσι επέμεινε στις αρχικές θέσεις της για να δημιουργηθεί τελικά μια (χωροταξικά και οικονομικά) τεράστια ζώνη για τους οδηγούς, σε όλο σχεδόν το ευρύτερο κέντρο και μάλιστα σε μια εποχή που αναζητούμε την χαμένη κίνηση και την εμπορικότητα της πόλης μας.



Σωτήρης Κωτσοβός

Δικηγόρος-Δημ. Σύμβουλος

«Πρόταση Ελπίδας»


parapolitikaargolida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου