Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Bazaar: απάντηση σε Παπούλια από βουλευτές


Με στόχο να ξεπεράσουν σε ευαισθησία την κίνηση Παπούλια, χωρίς όμως να αναγκαστούν να παραιτηθούν και από τις αποδοχές τους όπως αυτός, οι βουλευτές έστησαν φιλανθρωπικό παζάρι με αντικείμενα που μάζεψαν από τη Βουλή.
Χρησιμοποιημένα ποτήρια νερό, από αυτά που ...

που μπαίνουν στο βήμα των ομιλητών, περικεφαλαίες του Κολοκοτρώνη από την συλλογή του ΛΑΟΣ, ουίσκι από το καφενείο της Βουλής, παλιές αναλογικές τηλεοράσεις, πίνακες όπως το γρουσούζικο «Δυστυχώς Επτωχεύσαμεν» και άλλα σημαντικά ιστορικά αντικείμενα, βρέθηκαν προς πώληση χθες το απόγευμα στο μεγάλο παζάρι που οργάνωσαν από κοινού οι βουλευτές όλων των παρατάξεων έξω από τη Βουλή.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να μαζευτούν χρήματα για να καλυφθεί το έλλειμμα των 300 εκατομμυρίων που ζητούσαν οι δανειστές και ταυτόχρονα να δοθεί μια επικοινωνιακή απάντηση στην κίνηση του Κάρολου Παπούλια, ο οποίος λίγο πριν είχε παραιτηθεί από τις αποδοχές του, κάνοντας τους βουλευτές να μοιάζουν αναίσθητοι και γαϊδούρια.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Βουλής, τον κ. Πετσάλνικο, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν σχετικά καλή, ενώ την μεγαλύτερη επιτυχία είχε ο Στόχος για Βελάκια με το πρόσωπο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αυτό ήταν μάλιστα που υποχρέωσε τον Κάρολο Παπούλια να προβεί εσπευσμένα σε «αντι-σοϊμπλικές» δηλώσεις, προκειμένου να ξανακερδίσει τις φιλολαϊκές εντυπώσεις.

Πάντως από την εκδήλωση δεν έλειψαν και οι σπόντες κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι «χαλάει την πιάτσα», ότι «την ώρα που οι άλλοι έλληνες αγωνίζονται για τα εισοδήματά τους, εκείνος προκαλεί με το να τα περιφρονεί» και ότι με την κίνησή του αυτή «προχωράει σε βουλγαροποίηση των εργασιακών σχέσεων των δημόσιων λειτουργών»




Moufanet



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου