Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

Ο νέος και γρηγορότερος Google Chrome 13...


Ο νέος Chrome 13 λανσάρεται σήμερα και φέρνει μαζί του πλήθος αναβαθμισμένων χαρακτηριστικών, των οποίων το σύνολο ξεπερνά τα 5.200, καθώς επίσης νέες κι ιδιαίτερα σημαντικές λειτουργίες.

Η πρώτη λέγεται "Instant Pages" και θα σου φορτώνει ...



ορισμένες "hot" ιστοσελίδες στο δευτερόλεπτο. Έρχεται να συνδυαστεί με την πρόσφατη αναβάθμιση της μηχανής αναζήτησης της Google, η οποία σου προσφέρει Googling στη στιγμή.Αναλυτικότερα, η εν λόγω λειτουργία φορτώνει εκ των προτέρων κάποια sites, τα οποία βρίσκονται ψηλά σε προτίμηση από τους χρήστες προτού τα κλικάρεις, με αποτέλεσμα η όλη διαδικασία να κυλάει με πολύ γρηγορότερους ρυθμούς, εάν τελικά αποφασίσεις να τα ανοίξεις. Βέβαια, εφόσον το επιθυμείς, μπορείς να πας στα Settings και να απενεργοποιήσεις τη συγκεκριμένη λειτουργία, αν και μάλλον απίθανο θα το έκρινα.
Με το βελτιωμένο omnibox -συνδυασμός του πλαισίου αναζήτησης και της γραμμής διευθύνσεων- τώρα είναι πιο εύκολο και γρήγορο να επιστρέψεις σε ιστοσελίδες που επισκέφθηκες νωρίτερα, πληκτρολογώντας ένα μέρος της διεύθυνσης της σελίδας κι εντοπίζοντάς τη στο μενού που θα σου παρουσιάζεται.
Η επόμενη λειτουργία είναι η "Προεπισκόπηση Εκτύπωσης" (Print Preview), η οποία, χάρη στον ενσωματωμένο PDF viewer, σου δίνει τη δυνατότητα να αποθηκεύεις κάθε έγγραφο και να το ελέγχεις, πριν το εκτυπώσεις. Ωστόσο, προς το παρόν είναι διαθέσιμη μόνο για τους χρήστες Windows και Linux, ενώ στο προσεχές μέλλον θα είναι διαθέσιμη και για τους χρήστες Mac.
Κλείνοντας, να πούμε ότι ύστερα από έρευνα που πραγματοποίησε, η Google εντόπισε και διόρθωσε περίπου 30 τρωτά σημεία, όσον αφορά τον τομέα της ασφάλειας, προκειμένου να ικανοποιήσει ακόμη περισσότερο τους χρήστες που προτιμούν τον web browser της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου