Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Τατούλης: Πολιτική παρέμβαση, μπορεί να χαρακτηριστεί ο υποβιβασμός του Αστέρα Τρίπολης


Μύδρους κατά του Τακτικού Διαιτητικού Δικαστηρίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας εξαπέλυσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, με αφορμή την απόφασή του να κάνει δεκτή την προσφυγή του Ηρακλή, το απόγευμα της Παρασκευής, με 2 ψήφους υπέρ και μία κατά, προκειμένου να επανεξεταστεί η υπόθεση του υποβιβασμού του (για την πλαστή ενημερότητα) από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μη διεξαχθεί ο αγώνας ....



Παναιτωλικού-Αστέρα Τρίπολης το Σάββατο, καθώς η ομάδα της Αρκαδίας δεν είχε το δικαίωμα να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα μέχρι να εκδικαστεί ξανά από την επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ η υπόθεση.

Ο Πέτρος Τατούλης έκανε λόγο για «βρόμικο και δυσώδες περιβάλλον» στο ποδόσφαιρο, για «ωμή πολιτική παρέμβαση» και παράλληλα σημείωσε πως «δε θα δεχθούμε ούτε θα αφήσουμε αμαχητί να πραγματοποιούνται τέτοιες παρεμβάσεις, που εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα σε βάρος των Πελοποννησίων πολιτών και της ομάδας τους».

Η δήλωση του Πέτρου Τατούλη

Σε ένα βρώμικο και δυσώδες περιβάλλον, στο οποίο τους τελευταίους μήνες κάθε μέρα αποκαλύπτονται συνεχώς όλο και περισσότερες λεπτομέρειες για την φαιδρότητα και την ανομία στην οποία βασίστηκε η διεξαγωγή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας για πολλά χρόνια, η Πελοπόννησος σήμερα έγινε θύμα μιας ωμής πολιτικής παρέμβασης σε βάρος του μοναδικού αντιπροσώπου του Μοριά στην μεγάλη ποδοσφαιρική κατηγορία, του Αστέρα Τρίπολης.

Μόνο έτσι, ως ωμή πολιτική παρέμβαση, μπορεί να χαρακτηριστεί ο υποβιβασμός του Αστέρα Τρίπολης, λίγες ώρες πριν την διεξαγωγή του πρώτου αγώνα της νέας σαιζόν για την ομάδα του Μοριά.

Δεν προτιθέμεθα ως αιρετή Περιφέρεια που αντιπροσωπεύει την αγωνία και την νομιμότητα των πολιτών της, να δεχθούμε και να αφήσουμε αμαχητί να πραγματοποιούνται τέτοιες παρεμβάσεις, που εξυπηρετούν πολιτικά συμφέροντα σε βάρος των Πελοποννησίων πολιτών και της ομάδας τους.

Είμαστε αποφασισμένοι να στείλουμε το μήνυμα ότι πλανώνται όσοι θεωρούν ότι η πρώτη αιρετή Περιφέρεια Πελοποννήσου θα παρακολουθεί αμέτοχη να εξελίσσονται τέτοια γεγονότα.

Είμαστε παρόντες στη μάχη που δίνει ο Αστέρας Τρίπολης και δυναμικά απέναντι σε όσους προσπαθούν να κατευθύνουν τον αθλητισμό και το ποδόσφαιρο με τέτοιες μεθόδους.

Η ανακοίνωση του Τακτικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ

Το Τακτικό Διαιτητικό Δικαστήριο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή του συνεδρίαση δίκασε την προσφυγή της ΠΑΕ Ηρακλής Θεσσαλονίκης κατά της υπ' αριθμόν 133/2011 απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ και έλαβε την ακόλουθη απόφαση.

Δικάζει κατ' αντιμωλία των διαδίκων την από 22/08/2011 και με αριθμό πρωτ. ΕΠΟ 24945/2011 Προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» κατά της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, (ΕΠΟ).

Απορρίπτει ό,τι κρίθηκε απορριπτέο.

Δέχεται κατά πλειοψηφία την από 22/08/2011 και με αριθμό πρωτ. ΕΠΟ 24945/2011 Προσφυγή της Ποδοσφαιρικής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».

Ακυρώνει την υπ' αριθ. 133/2011 Απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ

Παραπέμπει την υπόθεση προς περαιτέρω εκδίκαση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, συντιθέμενη από άλλους δικαστές, της από 23/05/2011 έφεσης της προσφεύγουσας κατά της υπ' αριθμ. 195/2011 Απόφασης της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της «SUPERLEAGUE» και της ΠΑΕ «ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου