Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Ο Καμπόσος αντεπιτίθεται και απαντά στον Μανιάτη.


Με σκληρή γλώσσα απάντησε σήμερα
ο Δήμαρχος Άργους - Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος στον υφυπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος εσπευσμένα και βεβιασμένα μέσω τηλεφώνου χθές έκανε αναφορές πως κάποιοι θα δοξαστούν και κάποιοι θα μείνουν στο περιθώριο, με αφορμή το θέμα του αγωγού Φυσικού Αερίου:

«Δεν με έχει διορίσει ούτε ο κ. Μανιάτης ...



ούτε κανένας άλλος. Άλλα, όποιοι πολεμούν για τα δίκαια αιτήματα των δημοτών, εκείνοι θα δοξάζονται. Ο υφυπουργός έκανε λοιπόν δύο κατά την άποψή μου ατυχείς τοποθετήσεις. «Κάναμε ασκήσεις επί χάρτου και πώς βγήκε ο Δήμαρχος στην τηλεόραση για να συγχαρεί τον εαυτό του». Είπα τα πράγματα με το όνομά τους. Εάν ο κ. Μανιάτης από την πρώτη στιγμή που είδε τα σχέδια της ΔΕΣΦΑ, είχε δει ότι περνούν μέσα από το κέντρο του κάμπου και δημιουργούν προβλήματα και τότε είχε πει στη ΔΕΣΦΑ να πάνε από τα βουνά, δε θα είχαμε καμία ηρωική πράξη από την πλευρά του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών. Αλλά απλούστατα θα είχε λύσει εκείνος το θέμα. Δεν ξέρω με τίνος την πλευρά είναι, την πλευρά των πολιτών ή την πλευρά της ΔΕΣΦΑ; Είχα δηλώσει δημόσια πως είμαι με την πλευρά των δημοτών. Με καμία άλλη πλευρά. Ούτε της ΔΕΣΦΑ. Κάποια στιγμή ακούσαμε πως βοήθησε να λυθεί το θέμα επειδή προσκάλεσε μια σύσκεψη στο Υπουργείο. Ρωτάω: Εάν αυτός ως αρμόδιος υφυπουργός έλεγε στη ΔΕΣΦΑ, χωρίς να είμαστε εμείς μπροστά, να μετακινήσει τον αγωγό, θα είχαμε θέμα σήμερα; Κανένα θέμα. Αλλά δεν το έκανε.

Όταν τον συνάντησα προσωπικά, του δήλωσα πως στο Σκαφιδάκι ενοχλούνται περιουσίες, μου απάντησε πως αυτό είναι δικό μου θέμα. Είναι δουλειά του Δημάρχου. Ο Δήμαρχος, λοιπόν, έπρεπε να κάνει κάποιες συγκεκριμένες κινήσεις, τις οποίες και έκανε. Να πάρει τον τοπογράφο, όχι του Δήμου, αλλά τον σύμβουλό του και να χαράξει καινούριες διαδρομές με πέντε εναλλακτικές. Κάποιοι εργάστηκαν νυχθημερόν για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία τάχιστα και μάλιστα ο σύμβουλος του Δημάρχου καθώς οι υπηρεσίες του Δήμου αδυνατούσαν να το κάνουν. Και εκείνη την ώρα, αντί να πει ο Υφυπουργός πηγαίνετε στη ΔΕΣΦΑ που έχει τοπογράφους, αεροφωτογραφίες και όλα τα τεχνικά μέσα [άλλωστε είναι μία ιδιωτική εταιρεία], δήλωνε πως το θέμα είναι του Δήμου. Αντί να πει σε αυτούς μία λέξη μόνο: «Πηγαίνετε στο Σκαφιδάκι και αλλάξτε την πορεία του αγωγού», έριξε το μπαλάκι σε εμάς, πιστεύοντας ότι η ανεπάρκεια του Δήμου, όπως ενδεχομένως εμφανιζόταν στο παρελθόν, δε θα μπορούσε να δώσει λύση. Άρα, πιθανόν πάλι η ΔΕΣΦΑ θα έμενε στο απυρόβλητο. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούσαμε να εφησυχάσουμε. Μέσα σε δέκα ημέρες ετοιμάσαμε και παραδώσαμε τις εναλλακτικές διαδρομές. Διότι αντιπρόσωποι των ενδιαφερόμενων περιοχών βρίσκονταν σε συνεχή επαφή με τον τοπογράφο σύμβουλό μου και έφτιαχναν τους χάρτες με την εναλλακτική διαδρομή. Έχω δηλώσει επανειλημμένα πως δε θα αφήσω ανθρώπους να θίγονται.

Ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών τότε κ. Μανιάτης, όταν χαρασσόταν η πορεία του Προαστιακού, είχε κάνει κι άλλο ένα ολίσθημα. Θα μπορούσε να τον φέρει στη μεγαλύτερη σε επισκεψιμότητα περιοχή: Μυκήνες, Ναύπλιο, Επίδαυρο. Δεν το έκανε όμως, έχασε τότε μία μάχη. Έχασε μία δεύτερη μάχη με το φυσικό αέριο. Την τρίτη μάχη με το Σιδηρόδρομο. Δίκην μηχανοδηγού δήλωνε, τότε, πως το τρένο θα κάνει δύο ώρες παρά ένα τέταρτο για Αθήνα. Το τρένο, τελικά, σκότωσε περισσότερους απ’ όσους μετέφερε. Δε δέχομαι κηδεμονία από κανέναν. Μόνο λογαριασμό δίνω στο λαό. Συστήνω σε όλους, ότι όποιος ενοχλεί το Δήμο Άργους – Μυκηνών από εδώ και πέρα, θα παίρνει τις απαντήσεις του. Ο Δήμος Άργους – Μυκηνών είναι ένας δήμος με ιστορική πορεία και διαδρομή. Είμαι υπερήφανος που βρίσκομαι στο τιμόνι του και υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των δημοτών. Δεν κοίταξα ποτέ αν στο Σκαφιδάκι είναι οπαδοί του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ ή αριστερών κομμάτων. Με ενδιέφερε μόνο ότι θίγονταν. Και από την άλλη πλευρά, μια εταιρεία ιδιωτική με σκοπό το κέρδος. Ήθελε να κερδίσει περισσότερα, περνώντας μέσα από τις περιουσίες για να κερδίσει μερικά μέτρα αγωγού. Το έργο θα γίνει όπως πρέπει. Και αν κάποια παπαγαλάκια λένε ότι είμαστε μακριά, δεν θα περάσει από το Ναύπλιο και θέλουν την προηγούμενη χάραξη ενημερώνουμε πως εμείς έχουμε καταλήξει σε ένα μοντέλο. Έχουμε καταλήξει σε συμφωνία με τη ΔΕΣΦΑ. Οι τεχνικοί δέχθηκαν τις διορθωτικές πράξεις που κάναμε προχθές και πάμε παρακάτω. Εάν το Ναύπλιο θέλει να πάρει αέριο, υπάρχουν τεχνικές λύσεις, με αγωγούς μικρότερης πίεσης. Δεν έχουμε αντίρρηση να περάσουν και από τους δικούς μας δρόμους. Απλά, δε θέλουμε να θιγόμαστε εμείς για να περνούν καλά κάποιοι άλλοι.

Χωρίς λεονταρισμούς, χωρίς φωνασκίες, χωρίς κραυγές, χωρίς χειροκροτήματα. Γίνεται μάχη. Αυτοί που είναι απόντες δε γίνονται ήρωες. Έδωσα μία μάχη και ο κόσμος χειροκρότησε. Αν πρέπει, λοιπόν, να φράξουμε το στόμα του κόσμου γιατί ο Δήμαρχος κέρδισε κάτι επ’ ωφελεία του λαού του, τότε τον περιμένω στην επόμενη μάχη να είναι παρών. Για το θέμα της μετακίνησης της Δ.Ο.Υ., που ακούγεται πως θα μεταφερθεί από τη μεγαλύτερη πόλη προς τη μικρότερη.

Τη μάχη του Προαστιακού την έχασε. Τη μάχη του Σιδηροδρόμου την έχασε. Να μας πει τώρα αν θα μετακινηθεί η Δ.Ο.Υ. από τη μεγαλύτερη πόλη στη μικρότερη. Εάν λοιπόν χάσει και αυτή τη μάχη, δεν ξέρω ποιον άλλο λόγο έχει να μέμφεται το Δήμαρχο, ενώ αυτός είναι απών.»

Πηγή: Παρατηρητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου