Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Ενα βήμα πριν από τη διαγραφή ο Κυριάκος Μητσοτάκης


Σε οριακό σημείο βρίσκονται πλέον οι σχέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αντώνη Σαμαρά καθώς ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας φέρεται αποφασισμένος να μην επιτρέψει στον βουλευτή να συνεχίσει τις δημόσιες διαφοροποιήσεις από την επίσημη κομματική γραμμή.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι κι έχει φέρει τον Κυριάκο ένα βήμα ...

span class="fullpost">

πριν από τη διαγραφή ήταν η στάση του στο νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια όπου διαφοροποιήθηκε ανοικτα από την κομματική γραμμή που αρχικά ήταν κατά του νομοσχεδίου.

Είναι χαρακτηριστικό σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» με τον τίτλο «Αυστηρό μήνυμα Σαμαρά στον Κυριάκο» που αναφέρει τα εξής :

«Η πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη να δηλώσει ότι τάσσεται υπέρ του νομοσχεδίου για την Ανώτατη Παιδεία κάνοντας έκκληση -μέσω της ΝΕΤ- να το υπερψηφίσει ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση της Συγγρού με την κυβέρνηση για τις τελικές ρυθμίσεις, φέρνει τον βουλευτή κοντά στην «κόκκινη γραμμή». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «Ε.Τ.» , ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαρας έστειλε αυστηρό μήνυμα στον Κυριάκο ότι αυτή ήταν η τελευταία φορά που ανέχεται τέτοια συμπεριφορά. Η ενόχληση του προέδρου δεν αφορά στην ουσία των δηλώσεων του βουλευτή, αλλά στο γεγονός ότι τις έκανε λίγο πριν λάβει την τελική της θέση η Ν.Δ.»...

Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται λόγος για «προσωπικό παιχνίδι» από τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος θεώρησε ότι θα έβγαινε έτσι κι αλλιώς κερδισμένος και προστίθεται ότι ο κ. Σαμαράς είναι η τελευταία φορά που του το επιτρέπει χωρίς συνέπειες...

Είναι προφανές ότι το μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη εστάλη και μένει να φανεί πως θα αντιδράσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου