Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: Η ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ των νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου γίνεται πράξη


Το εναρκτήριο λάκτισμα για την ανεξάρτητη λειτουργία ενός ενιαίου Παναργολικού Νοσοκομείου, που θα στεγάζεται σε δύο διαφορετικά κτίρια σε Άργος και Ναύπλιο, δόθηκε, το Σάββατο 27 Αυγούστου, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης που συγκάλεσε ο βουλευτής Αργολίδας και Υφυπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιάννης Μανιάτης, με τη νέα Διοίκηση του Νοσοκομείου.

«Είναι μια ιστορική ημέρα ...




για τους πολίτες της Αργολίδας. Πετύχαμε τον βασικό υγειονομικό στόχο όλων των πολιτών, που διεκδικούσαμε πολλά χρόνια. Έχω πολλές φορές δηλώσει ότι η προσωπική μου επιλογή συνοψίζεται στη φράση: “Η Αργολίδα έχει ΕΝΑ Νοσοκομείο που στεγάζεται σε ΔΥΟ διαφορετικά κτίρια”. Επιτέλους, με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις, αποκτούμε ένα διοικητικά ενιαίο Νοσοκομείο. Υπενθυμίζω ότι δεν προχώρησαν οι σχεδιασμοί της Επιτροπής Λιαρόπουλου, που εισηγήθηκε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας τον μετασχηματισμό του Νοσοκομείου Ναυπλίου σε Κέντρο Χρονίων Παθήσεων, καθώς και την εξάρτηση του Νοσοκομείου Άργους από το Νοσοκομείο Κορίνθου. Για το θέμα αυτό πείσαμε με τον τεκμηριωμένο λόγο μας ότι αυτό δεν μπορούσε να γίνει αποδεκτό. Δώσαμε μάχη και την κερδίσαμε», επεσήμανε ο κ. Μανιάτης.
Παράλληλα, κάλεσε τους θεσμικούς εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας να «ξεπεράσουν τους παλιούς εαυτούς τους και τους άγονους τοπικισμούς του παρελθόντος» και να συνδράμουν στο μεγάλο διακύβευμα, που είναι η αναβάθμιση των Υπηρεσιών Υγείας προς τους πολίτες της Αργολίδας και τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες του Νομού.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, προσδιορίσθηκαν έξι (6) στόχοι – κατευθύνσεις, για το προσεχές διάστημα:
1. Να ανακοινωθεί από τη νέα Διοίκηση χρονοδιάγραμμα τριμήνου και συγκεκριμένοι στόχοι που θα υλοποιηθούν, στην κατεύθυνση της ενοποίησης των οικονομικών, τεχνικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών των Νοσοκομείων Άργους και Ναυπλίου, ώστε να υπάρξει ενότητα δυνάμεων και οικονομίες κλίμακας.
2. Να αναβαθμιστούν οι Υπηρεσίες Υγείας, καθώς το νέο θεσμικό πλαίσιο παρέχει τη δυνατότητα στη Διοίκηση του Ενιαίου Νοσοκομείου να διαθέτει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό όπου χρειάζεται, ανάλογα με τις ανάγκες της κοινωνίας και ανεξάρτητα από το σε ποιο από τα δύο Νοσοκομεία ανήκουν διοικητικά.
3. Να υπάρξει αντίστοιχη αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και στα δύο Κέντρα Υγείας, του Λυγουριού και του πιο απομακρυσμένου Κρανιδίου.
4. Να ενωθούν άμεσα οι Γυναικολογικές και οι Παιδιατρικές Κλινικές των δύο Νοσοκομείων, ώστε η Αργολίδα να αποκτήσει μια Παιδιατρική και μια Γυναικολογική Κλινική, που θα λειτουργούν στο Νοσοκομείο Άργους.
5. Να δημιουργηθεί Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (Τ.Ε.Π.).
6. Τέλος, να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το ζήτημα της Ψυχικής Υγείας και των εξαρτήσεων, που αποτελεί κορυφαίο κοινωνικό και ανθρώπινο ζητούμενο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου