Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Αγωγός φυσικού αερίου. Ανακοίνωση Μανιάτη με στόχο Καμπόσο


Ανακοίνωση - απάντηση του Μανιάτη προς τον Καμπόσο για τον αγωγό φυσικού αερίου σε σκληρή γλώσσα.



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ,
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ
Θέμα : « ΑΓΩΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ »

Με αφορμή τον αγωγό Φυσικού Αερίου ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες έχει επανειλημμένα συγχαρεί τον εαυτό του επειδή δήθεν νικά ανύπαρκτους εχθρούς και εξολοθρεύει φανταστικούς αντιπάλους.

Σύμφωνα με πάγιες οδηγίες που έχουν δοθεί από την Πολιτική Ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, οι μηχανικοί του ΔΕΣΦΑ συζητούν σε όλη την Ελλάδα με τους τοπικούς Δημάρχους εναλλακτικές χαράξεις, προκειμένου να ελαχιστοποιούνται οι ζημιές που δημιουργούνται από τους αγωγούς φυσικού αερίου στις ακίνητες περιουσίες των πολιτών. Είναι υποχρέωση και καθήκον των Δημάρχων να προτείνουν λύσεις. Δεν είναι απολύτως καμία πράξη ηρωισμού και δήθεν υπεράσπισης των συμφερόντων των φτωχών και αδυνάτων.
Δυστυχώς, με τη νέα χάραξη, έχουν δημιουργηθεί σημαντικά προβλήματα σε άλλη περιοχή του Σκαφιδακίου. Τα προβλήματα αυτά συνεχίζουν να υπάρχουν και δεν λύνονται με ασκήσεις επί χάρτου.
Τα σύνθετα προβλήματα λύνονται με διάλογο και συνεννόηση και όχι με δηλώσεις στις τηλεοράσεις. Πρόκειται για ένα ζήτημα κορυφαίας αναπτυξιακής σημασίας για ολόκληρη την Περιφέρεια και κυρίως για την Κορινθία, την Αργολίδα και την Αρκαδία.

Σε συνεννόηση με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Π. Τατούλη ζήτησα να υπάρξει σύσκεψη στην Τρίπολη την επόμενη εβδομάδα για το συνολικό ζήτημα της χάραξης του αγωγού στην Πελοπόννησο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου