Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

"Οι Πολίτες μπροστά – Νέο ξεκίνημα": Χρειαζόμαστε ένα Δήμο ΕΝΙΑΙΟ και ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ

Σε συνέχεια του Δελτίου τύπου που εκδώσαμε στις 26/4/2014 για την συνεργασία των δύο ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών παρατάξεων « Οι πολίτες μπροστά –Νέο ξεκίνημα » σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο και για πληρέστερη ενημέρωση των δημοτών του Δήμου Άργους- Μυκηνών να αναφέρουμε τα εξής:

Η σημερινή συνένωση δυνάμεων ...



για να μην παραμείνει και άλλο ο Δήμος στην σημερινή Δημοτική Αρχή, σε καμία περίπτωση δεν αντανακλά , όπως σκόπιμα επιχειρείται από κάποιους, να συνδεθεί με παλαιοκομματικές λογικές.

Η οποιαδήποτε προσπάθεια επαναφοράς των διαχωριστικών γραμμών που έχει επιχειρηθεί από το πολιτικό σύστημα στην τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία θέση στις σημερινές δεινές για την χώρα μας συνθήκες.

Η οποιαδήποτε επιτυχία της συνεργασίας αυτής στις εκλογές δεν θα χρεωθεί ευθέως από τα ΜΜΕ σε κάποια πολιτικά κόμματα, σε αντίθεση με τα άλλα αυτοδιοικητικά σχήματα του Δήμου Άργους –Μυκηνών που σηματοδοτούν ευθέως την σύνδεσή τους με αυτά.

Η επιλογή του υποψήφιου Δημάρχου έγινε καθαρά με αυτοδιοικητικά χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν ότι ο κ. Πλατής Δημήτριος εκφράζει και γνωρίζει καλύτερα την αστική πόλη του Άργους απ’ ότι ο κ. Χασάπης Μιχάλης ο οποίος εκφράζει καλύτερα της περιφερειακές ενότητες, που αυτό συνδυαστικά είναι ότι καλύτερο για την λειτουργία του ενοποιημένου πλέον Δήμου ‘Άργους – Μυκηνών.

Πιθανά προβλήματα στις διαφορές απόψεων ή προσέγγιση διαφόρων θεμάτων μεταξύ των δύο παρατάξεων είτε προεκλογικά, είτε μετεκλογικά θα λύνεται όπως είναι φυσικό με διάλογο και συναίνεση και πάντα στο πλαίσιο της λειτουργίας της δημοκρατίας με την πλειοψηφούσα άποψη στην οποία η μειοψηφία θα πειθαρχεί. Φυσικά η αξιοποίηση των στελεχών των δύο παρατάξεων θα γίνεται στο πλαίσιο των δυνατοτήτων εκάστου, της εκλογικής του αναφοράς , του χρόνου ενασχόλησής του με τα κοινά και γενικά όλων εκείνων των στοιχείων που θα σηματοδοτούν και μια επιτυχημένη πορεία στο πόστο ή στον ρόλο που πρόκειται να αναλάβει .

Η σημερινή Δημοτική αρχή πρέπει να αλλάξει γιατί ευθύνεται για την υποβάθμιση του Δήμου τα τελευταία τριάμισι χρόνια, για την απαξίωση των θεσμών ( Δημοτικό Συμβούλιο, Επιτροπές, διάφορα συλλογικά όργανα, τοπικά συμβούλια κ.λ.π.).

Η σημερινή Δημοτική αρχή ενήργησε ως να προέκυψε από παρθενογένεση και ποτέ δεν δέχτηκε και δεν παραδέχτηκε αυτό που εκ των πραγμάτων ήταν, δηλαδή μια συνέχεια άλλων δημοτικών αρχών και μάλιστα εκλεγμένων και ψηφισμένων όπως και η ίδια. Αντί λοιπόν να απολογείται ως οφείλει για την ανυπαρξία του έργου της, ακόμα αντιπολιτεύεται τις προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Οι προηγούμενες δημοτικές αρχές όντας εκλεγμένες με τοπικότερα κριτήρια της σημερινής δεν όφειλαν να απολογηθούν σε καμία περίπτωση και πουθενά παρά μόνο στους δημότες που τους είχαν εκλέξει και πάντως σε καμία περίπτωση στην σημερινή Δημοτική αρχή.

Η αντιμετώπιση των όποιων αδιέξοδων ή προβλημάτων που ενδεχομένως και να προέκυψαν κατά την διάρκεια της λειτουργίας του δήμου είχαν να κάνουν με το λάθος τρόπο που αντιμετωπίσθηκαν από την παρούσα Δημοτική αρχή και όχι με αυτά κάθε αυτά τα προβλήματα ή τα αδιέξοδα.

Κύριο χαρακτηριστικό του Δημάρχου κ. Καμπόσου τα πολλά λόγια, οι πολλές υποσχέσεις και από την άλλη πλευρά η αναποτελεσματικότητα και η λίγη έως ελάχιστη παραγωγή έργου.

Χρειαζόμαστε ένα Δήμο ΕΝΙΑΙΟ και ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟ κατά τον δυνατόν και όχι ένα Δήμο διαιρεμένο σε πολλά κομματάκια.

Ένα Δήμο που να στηρίζεται στους δικούς του ανθρώπους ,δίνοντας δουλειές σε επιστήμονες, επαγγελματίες και εργαζόμενους της περιοχής χωρίς αποκλεισμούς , με αξιοκρατία , ισονομία και παραγωγικότητα για το Δήμο.

Ένα Δήμο που να ανακουφίζει και να συμπαραστέκεται στους αναξιοπαθούντες με κοινωνική προσφορά αλλά και αξιοπρέπεια για τους ίδιους.

Ένα Δήμο που θα λειτουργούν οι συλλογικοί θεσμοί που θα ακούει τους πολίτες και θα συνεργάζεται μαζί τους.

Ένα Δήμο που θα λειτουργεί με διαφάνεια και όχι με μια βιομηχανία απευθείας αναθέσεων σε ημετέρους.

Ένα Δήμο που θα λειτουργεί συμμετοχικά και δημοκρατικά όπως απαιτεί η σημερινή εποχή και ο εικοστός πρώτος αιώνας που διανύουμε.

Ένα Δήμο τέλος, που να δίνει Ελπίδα και Προοπτική στους νέους ανθρώπους.


« Οι Πολίτες μπροστά – Νέο ξεκίνημα »
ΑΡΓΟΣ 29/4/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου