Τετάρτη 30 Απριλίου 2014

Αρθρο υποψηφιου Περιφερειαρχη Πελοποννησου Γιώργου Δεδε για την Εργατική Πρωτομαγιά

Με αφορμή την επέτειο της εργατικής Πρωτομαγιάς σας στέλνουμε άρθρο του υποψήφιου Περιφερειάρχη και επικεφαλής της «Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας» Γιώργου Δέδε.

«Η φετινή Πρωτομαγιά, όπως και οι προηγούμενες των ....


τελευταίων ετών, βρίσκουν την ελληνική κοινωνία σε μια περίοδο σκληρής και επώδυνης δοκιμασίας.
Τη δοκιμασία αυτή την έχει αισθανθεί πιο έντονα από όλους το εργατικό κίνημα. Γιατί η οικονομική κρίση, εκτός από την συμπίεση των εισοδημάτων του, έχει προκαλέσει απόλυτη ανατροπή στην αγορά εργασίας και κατάρρευση των εργασιακών του δικαιωμάτων.
Οι αλλαγές στο καθεστώς απολύσεων με την απελευθέρωση των σχετικών ορίων, η ανασφάλιστη και «μαύρη» εργασία, οι πολύμηνες καθυστερήσεις στην καταβολή των δεδουλευμένων σε όσους «τυχερούς» εργάζονται ακόμα, η νομιμοποίηση της άθλιας πρακτικής «ενοικίασης εργαζομένων», οι παρενοχλήσεις στους τόπους εργασίας, η αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου και των διατάξεων για τις απεργίες, συνθέτουν το γαϊτανάκι του τρόμου, που -καθώς ξετυλίγεται- αποκαλύπτει ολοένα και πιο ζοφερές ημέρες για τους εργαζόμενους στη πατρίδα μας.
Τα μηνύματα του 1886 και των εργατών του Σικάγο, του 1936 και των καπνεργατών της Θεσσαλονίκης χάθηκαν στα χρόνια της επίπλαστης ευδαιμονίας. Είναι καιρός να τα αναζητήσουμε και πάλι. Να ξαναφέρουμε στην επικαιρότητά τα αιτήματά τους για «8 ώρες δουλειά, 8 ώρες ελεύθερος χρόνος, 8 ώρες ύπνο». Να ξαναβρούμε τον δρόμο που οδηγεί στην ποιότητα ζωής και την ατομική αξιοπρέπεια.
Αυτός είναι και ο στόχος και το όραμα της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας. Η δημιουργία μιας περιφέρειας στην Πελοπόννησο, στην οποία θα χαράξουμε μια νέα, δυναμική, και ελπιδοφόρα πορεία για την τοπική μας οικονομία, την αυτοτέλεια και την περηφάνια. Μια περιφέρεια όπου ταυτόχρονα θα συναντιούνται η παραγωγική και οικονομική ανασυγκρότηση με την ανάδειξη νέων δεσμών και θεσμών κοινωνικής αλληλεγγύης, εργασιακής ασφάλειας και ειρήνης».



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΥΠ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ,
ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου