Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Απάντηση Καμπόσου στο ΠΑΜΕ με δελτίο τύπου του Δήμου Άργους - Μυκηνών


Συνεχίζεται ο χαρτοπόλεμος.
Και με δελτίο τύπου του Δήμου Άργους - Μυκηνών απαντά ο Καμπόσος στο ΠΑΜΕ ...



Άργος ,13/10/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε ενορχηστρωμένη επίθεση προχώρησαν σήμερα (Πέμπτη) η Ν.Ο. Αργολίδας της ΚΝΕ και η Γραμματεία ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών, που με παράλληλες ανακοινώσεις τους καταφέρονται κατά του Δημάρχου Άργους – Μυκηνών Δημ. Καμπόσου με αφορμή την κατάληψη των σχολείων της πόλης.
Και στις δύο ανακοινώσεις αναφέρεται ότι ο κ. Καμπόσος «επισκέπτεται τα σχολεία με άνδρες της Ασφάλειας θέλοντας να τρομοκρατήσει τους μαθητές τους οποίους και απειλεί».
Η μόνη αλήθεια είναι ότι πήγε στο 1ο Λύκειο όταν τον κάλεσε ο Πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων λέγοντάς του, «Τρέξε Δήμαρχε, οι ελάχιστοι μαθητές που είναι μέσα, σπάνε-καταστρέφουν το σχολείο».
Μπροστά σε μια τέτοια έκκληση – πληροφόρηση το μόνο βέβαιο είναι ότι ο Δήμαρχος δεν θα μπορούσε να αδιαφορήσει .
Όταν όμως διαπίστωσε ότι δεν υπάρχουν φθορές έφυγε γιατί δεν είχε πλέον δουλειά στο σχολείο.
Δεν θα απαντούσαμε στα κατάπτυστα και συκοφαντικά κείμενα, αν είχαν έστω και έναν κόκκο αλήθειας. Το θέμα όμως άπτεται της ευαισθησίας που έχει ο Δήμαρχος στον συγκεκριμένο χώρο τον οποίο άλλωστε υπηρέτησε με έντιμο τρόπο ως την ημέρα της εκλογής του.
Η ΚΝΕ και το ΠΑΜΕ προφανώς θέλουν να κατευθύνουν το μαθητικό κίνημα ακολουθώντας πρακτικές του παρελθόντος , χωρίς δηλαδή να υπάρχει μια πολιτική αναφορά και κατεύθυνση προς την επίλυση του προβλήματος που αγγίζει όλους τους γονείς και φυσικά αγγίζει και τον Δήμαρχο ως εκπαιδευτικό και πατέρα.
Οι επισκέψεις στα σχολεία του κ. Καμπόσου και οι συναντήσεις στο γραφείο του με μαθητές είχαν ως σκοπό : Να βρεθεί μια λύση άμεση ώστε να σταματήσουν οι καταλήψεις , να γυρίσουν οι μαθητές στα μαθήματά τους και να μην καταστραφούν τα σχολεία. Ο Δήμος και προσωπικά ο Δήμαρχος υποστηρίζει τα αιτήματα των μαθητών για αλλαγές στις δομές της σημερινής εκπαίδευσης .
Τέτοιες θέσεις όμως δεν είδαμε στις ανακοινώσεις της ΚΝΕ και του ΠΑΜΕ. Γι΄ αυτούς στόχος είναι το «χτύπημα» του Δημάρχου. Η μικροπολιτική και οι ψευδολογίες των ανακοινώσεων το αποδεικνύουν . Τον κατήφορό τους παρακολουθούμε με λύπη.
Τέλος τους επισημαίνουμε ότι , ίσως είναι καιρός , πριν αρχίσουν να γράφουν, θα πρέπει να «συμβουλεύονται» τους μαθητές των σχολείων της πόλης (ακόμα και μέλη τους…) ποια εντύπωση έχουν όχι μόνο για τον Δήμαρχο , αλλά και κατά κύριο λόγο για τον Λυκειάρχη - Καμπόσο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου