Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Γ. Παπανδρέου: Ξημερώνει μια καινούρια ημέρα για Ελλάδα και Ευρώπη


Μια νέα ημέρα έχει ξημερώσει για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ξεκινώντας την ομιλία του μετά από την επίτευξη συμφωνίας για τη μείωση του ελληνικού χρέους κατά 50%.

Όπως τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, η χώρα έχει ...

εγγυημένη χρηματοδότηση μέχρι το 2014, καθώς και βιωσιμότητα των τραπεζών, εκτιμώντας πως το ελληνικό χρέος θα βρεθεί στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

Στόχος, σύμφωνα με τον Γ . Παπανδρέου, είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος το 2012. Ακόμη, επιτεύχθηκε με τη συμφωνία αυτή σημαντική μείωση του κόστους εξυπηρέτησης του χρέους.

Έσπευσε δε να διευκρινίσει ότι η απομείωση του χρέους δεν πρόκειται να επηρεάσει τα ασφαλιστικά ταμεία, ενώ θεωρεί πιθανό ένα μεγάλοι μέρος των ελληνικών τραπεζών να κρατικοποιηθεί.

Ο Γ. Παπανδρέου τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος μετά από ερώτηση στο θέμα της "εποπτείας", ότι "εμείς θα φτιάξουμε την Ελλάδα, κανείς άλλος. Μην περιμένουμε ούτε κακούς δαίμονες ούτε θεούς να έρθουν να κάνουν τη δουλειά για εμάς". Όπως πρόσθεσε, "εμείς οι ίδιοι έχουμε ζητήσει εδώ την τρόικα για να βλέπει επι τόπου τις αλλαγές και για να αποφύγουμε το σόου κάθε τρίμηνο".

Σε ό,τι αφορά στο θέμα των εκλογών, τόνισε πως η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, αλλά αλλαγές, προσθέτοντας ότι "η δουλειά για να κοπεί το χρέος είναι μπροστά μας".

Πρόσθεσε δε πως "η ελπίδα μας είναι ότι η ελάφρυνση του χρέους θα μας δώσει περιθώρια ανάσας και για την οικονομία και για τα νοικοκυριά", ενώ διευκρίνισε πως η κυριαρχική ευθύνη για την εφαρμογή του προγράμματος είναι της ελληνικής κυβέρνησης και της Βουλής των Ελλήνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου