Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

«Κούρεμα» 60% «βλέπει» η Τρόικα


«Κούρεμα» μεγαλύτερο και του 50% της ονομαστικής αξίας του χρέους του ελληνικού δημοσίου θεωρεί ως αναγκαία προϋπόθεση η Τρόικα!

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg που φέρεται να έχει αντίγραφο ...


της επίσημης έκθεσης της Τρόικας για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, της έκθεσης που παρουσιάζεται αυτή την ώρα στο Eurogroup, η ελληνική οικονομία έχει άμεση ανάγκη από ένα haircut ακόμα και 60% στο χρέος σε συνδυασμό με την παροχή περαιτέρω «επίσημης χρηματοδότησης», δηλαδή κρατικών δανείων.

Για να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος απαιτείται ένα φιλόδοξο PSI και επίσημα δάνεια προς τη χώρα, αναφέρεται στην έκθεση και παράλληλα καθίσταται σαφές ότι απαιτείται βαθύτερο haircut στα ελληνικά ομόλογα.

«Η μεγαλύτερη συμμετοχή των ιδιωτών στο σχέδιο αναδιάταξης του ελληνικού χρέους κρίνεται ζωτικής σημασίας», τονίζεται χαρακτηριστικά. Όπως σημειώνεται στην έκθεση με ένα haircut 50% στα ελληνικά ομόλογα, το χρέος θα βρίσκεται στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020. Για την αναλογία χρέους προς ΑΕΠ στο 110% η τρόικα εκτιμά ότι απαιτείται haircut 60%.

Σ Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση της τρόικας για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, παρουσιάζεται στο σημερινό Eurogroup, όποτε και αναμένεται να δοθεί το «πράσινο φως» για την εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δισ ευρώ προς τη χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου