Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011

Σαμαράς: Να έλθω μαζί σου χωρίς να ξέρω τι πας να ζητήσεις;


Της Μαρίνας Μάνη


Θα πάνε στις Βρυξέλλες, αλλά όχι μαζί –κι από Δευτέρα όλα τα πολιτικά ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά.

Κάπως έτσι έκλεισε η προσπάθεια συνεννόησης ανάμεσα στον πρωθυπουργό και στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία ξεκίνησε την Τρίτη το βράδυ

με την μετ΄εμποδίων, αρχικά, και θυελλώδη, στη συνέχεια, συνάντησή τους και ολοκληρώθηκε την Τετάρτη το πρωί δια τηλεφώνου.

Η Λ. Συγγρού γνωστοποίησε την απάντηση του Αντώνη Σαμαρά στον Γιώργο Παπανδρέου κατά τη σημερινή τηλεφωνική τους επικοινωνία.

"Οταν ένας Πρωθυπουργός και ένας αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης πάνε στο εξωτερικό, εμφανίζονται με μια κοινή θέση σε κάτι που διαπραγματεύονται. Εσύ τι ζητάς; Τι εθνική γραμμή έχεις; Μου ανέφερες χθες κάτι για εθνική γραμμή; Θα δεσμεύσω τη χώρα για κάτι που δεν ξέρω; Ούτε με τους υπουργούς σου δεν έχεις κοινές θέσεις και διαφωνείτε με την οικονομική σου πολιτική. Πώς μπορώ να ξέρω τι έχεις συμφωνήσει στο παρασκήνιο; Εγώ θα πάω στις Βρυξέλλες (σ.σ. για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος) και θα κάνω το εθνικό μου καθήκον, αυτό που έκανα ενάμιση χρόνο και εσείς πάντα χαιρόσασταν όταν διαφωνούσαν μαζί μου".

Ο Καρατζαφέρης είπε για Γουδή

Οσο για τις ακραίες εκφράσεις που του απέδωσε χθες ο πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς φέρεται να του απάντησε και σήμερα: «Για το Γουδή να ρωτήσεις ποιος το είπε διότι δεν ήμουν εγώ". Επ΄αυτού συνεργάτες του «έδειχναν» τον Γ. Καρατζαφέρη ο οποίος την προηγούμενη εβδομάδα είχε δηλώσει: Μας πτωχεύουν για να έρθουν να τα πάρουν όλα τσάμπα. Το δήλωσα, τους το είπα. Προσέξτε γιατί θα πάτε στο Γουδή με αυτά που κάνετε»...

Μόσιαλος: Υπεκφυγές

Νωρίτερα το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος είχε κατηγορήσει τον κ. Σαμαρά ότι «με προφάσεις και υπεκφυγές, αναζητεί άλλοθι για να αρνηθεί να συμβάλει με οποιονδήποτε τρόπο στην εθνική προσπάθεια που κάνει η χώρα με τις θυσίες του Ελληνικού λαού». Και τόνισε ότι «η Ν.Δ. αποτελεί μοναδική περίπτωση αντιπολίτευσης σε όλη την Ευρώπη που δεν αναλαμβάνει στοιχειωδώς τις ευθύνες της για να βοηθήσει τη χώρα της".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου