Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση Γρηγορίου σε Γκαρκάσουλα


Απάντηση δίνει ο Πάρης Γρηγορίου στα όσα αναφέρθηκε ο κ. Γκαρκάσουλας σχετικά το πρώην Νομικό Πρόσωπο "Μουσικοθεατρικό Κέντρο Δήμου Άργους".
Διαβάστε όλη την επιστολή του Παρη Γρηγορίου ....

Με οργή διάβασα τις αναληθείς τοποθετήσεις του Δημοτικού Συμβούλου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του Δήμου Δήμου Άργους-Μυκηνών Κώστα Γκαργκάσουλα, και τον τρόπο που προσπαθεί να καταφερθεί κατά της Δημοτικής Αρχής.
Δεν θα αχοληθώ με όλες τις τοποθετήσεις του, παρά μόνο στις αναφορές του, που αφορούν το πρώην Νομικό Πρόσωπο "Μουσικοθεατρικό Κέντρο Δήμου Άργους" του οποίου ο κ.
Γκαργκάσουλας ήταν Αντιπρόεδρος και εγώ (Πάρης Γρηγορίου) Γεν. Γραμματέας, κατά την διάρκεια της προηγούμενης τετραετίας.
Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, που είχε σχηματιστεί μετά την συνένωση των Νομικών Προσώπων του Δήμου, Δημοτική Χορωδία Άργους, Δημοτική Φιλαρμονική και Δημοτικό Θέατρο.

1) Δημοτικό Θέατρο:
- κ. Γκαργκάσουλα, κάνετε αναφορά στις δραστηριότητες του Δημοτικού Θεάτρου, απο το 1992 μέχρι το 2009 και αναφέρεστε σε τουλάχιστον 30 θεατρικές παραστάσεις που έγιναν τότε, με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Σας ερωτώ, πόσες θεατρικές παραστάσεις οργάνωσε το τμήμα του Δημοτικού Θεάτρου, απο το 2009 έως το 2010, τα τελευταία δύο χρόνια πρίν λήξει η θητεία σας;
Απάντηση καμμία!
Η μόνη δραστηριότητα ήταν το "Παναργολικό Φεστιβάλ Παιδικού & Νεανικού Θεάτρου" το οποίο ο κ. Δελληγιάννης αναβάθμησε σε "Φεστιβάλ Μαθητικής Καλλιτεχνικής Δημιουργίας".
Άρα κ. Γκαργκάσουλα, ποιός διέλυσε έναν θεσμό πού λειτουργούσε 19 συναπτά έτη;

2) Δημοτική Χορωδία:
- κ. Γκαργκάσουλα, απο το 1984, με παρότρυνση του πρώην Δημάρχου Άργους Δημ. Παπανικολάου, η Χορωδία που είχαν δημιουργήσει κάποιοι Αργείτες στις αρχές του 1960, με επικεφαλης τον μαέστρο Μάνο Διαμαντή, έγινε ανεξάρτητο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, και ονομάστηκε Δημοτική Χορωδία Άργους.
Το 2009 με τις αλλαγές που επήλθαν λογω των συνενώσεων του Καποδιστριακού Νόμου, το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, Δημοτική Χορωδία Άργους, συνενώθη με τα Νομικά Πρόσωπα, Δημοτική Φιλαρμονική και Δημοτικό Θέατρο, και σχημάτισαν το νέο Νομικό Πρόσωπο "Μουσικοθεατρικό Κέντρο Δήμο Άργους".
Το 2011 με τις νέες αλλαγές, που επέβαλε ο Καλλικράτειος Νόμος και με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου (στο οποίο συμμετέχετε και ψηφίσατε "ναι") το Νομικό Πρόσωπο "Μουσικοθεατρικό Κέντρο Δήμο Άργους" περιήλθε στην Κοινοφελή Επιχείρηση Δήμου Άργους-Μυκηνών (Κ.Ε.Δ.Α.-Μ.) και έκτοτε δραστηριοποιείται υπο την αιγίδα της Κ.Ε.Δ.Α.-Μ.
Απο τον Οκτώβριο του 2009 έως τον Οκτώβριο του 2010, όταν ο Πρόεδρος και το Δ.Σ., στο οποίο ήσασταν Αντιπρόεδρος, αποφάσισε (πλήν ενός -του Πάρη Γρηγορίου) την αποπομπή του επι 50χρόνια μαέστρου Μάνου Διαμαντή και την αντικατάστασή του, επικροτήσατε.
Για το θέμα αυτό κάνετε τις εξής αναφορές, προς τον κ. Καμπόσο:
α) "Μετά την αποχώρηση της εξαίρετης Μαέστρου κ. Μιχαλάκη Χριστίνας, καμία προκήρυξη για πρόσληψη νέου Μαέστρου δεν κάνατε".
Απάντηση: Τον Οκτώβριο του 2010, ποιά ήταν η Δημοτική Αρχή που είχε την υποχρέωση να κάνει την προκήρυξη για πρόσληψη νέου Μαέστρου;
Εσείς και δέν την κάνατε!
β) Και συνεχίζετε κ. Γκαργκάσουλα, "οι δε χορωδοί αυτής, πήγαν σπίτι τους απογοητευμένοι και η χορωδία διελύθη".
Για ποιά χορωδία μιλάτε κ. Γκαργκάσουλα, αυτή των 3 χορωδών που είχαν μείνει, μετά την εκδίωξη του επι 50 χρόνια μαέστρου της Δημοτικής Χορωδίας Μάνου Διαμαντή ή αυτή των 45 χορωδών που τον είχαν ακολουθήσει, αηδιασμένοι απο αυτή σας την ενέργειά;
Στον 1 χρόνο λειτουργίας η Δημοτική Χορωδία, με μαέστρο την εξαίρετη κ. Μιχαλάκη Χριστίνα, έκανε μία και μοναδική εμφάνιση, με χορωδούς που είχαν "δανειστεί"απο άλλες χορωδίες της πόλης και που είχαν πλαισιώσει τους 3 εναπομείναντες χορωδούς της, και οι οποίοι τώρα έχουν γυρίσει στη βάση τους.
Άρα κανένας δεν πήγε σπίτι του, εκτός απο τις "τρείς χάριτες" και την εξαίρετη καθ' όλα Μαέστρο, της οποίας έληξε η σύμβαση ενός (1) χρόνου τον Οκτώβριο του 2010 που της είχατε κάνει και εσείς δεν ανανεώσατε!
γ) Και συνεχίζετε κ. Γκαργκάσουλα,"- Μήπως ήταν σκόπιμο αυτό;" Απάντηση: Ναι! απο σας όμως, γιατί όταν σας ρώτησα άν θα ανανεώσετε την σύμβαση της Μαέστρου, μου απαντήσατε:
- Άσε του επόμενους να "βγάλουν το φίδι απ' την τρύπα..."
γ) Και συνεχίζετε κ. Γκαργκάσουλα, "Ποιός θα λογοδοτήσει για την Διάλυση της Δημοτικής χορωδίας Κύριε Δήμαρχε;"
Η απάντηση είναι μία:
- Δέν διαλύθηκε καμμία Χορωδία κ. Γκαργκάσουλα, απλώς η Δημοτική Χορωδία Άργους, με τα 50 χρόνια ιστορία επανήλθε στην θέση της, για να συνεχίσει την μακρόχρονη ιστορία της.
δ) Όσον αφορά κ. Γκαργκάσουλα, τον χαρακτηρισμό:
"Μήπως είχατε κατά νού να αντικαταστήσετε την Δημοτική Χορωδία με υποκατάστατο ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ της πόλης μας;"
Η απάντηση είναι μία:
- κ. Γκαργκάσουλα, αντικαθιστώ την λέξη "υποκατάστατο" και σας την επιστρέφω, με την λέξη "υπόθετο" αυτό που χρησιμοποιείτε, και έχετε γεμίσει το κείμενό σας, με τόσες πικρόχολες εμπάθειες! Και ευτυχώς που ο Αργειακός Λαός σας έστειλε σπίτι σας και μπήκαν τα πράγματα σε τάξη, πάλι!

3) Δημοτική Φιλαρμονική:
α) Αναφέρεστε μεταξύ άλλων κ. Γκαργκάσουλα στα εξής:
- "Οι μουσικοί εκτελεστές (περίπου 45 άτομα) δεν πήραν το 2011 ποτέ την αμοιβή τους, με την μορφή του φιλοδωρήματος που έπαιρναν ανέκαθεν, από την νέα Δημοτική Αρχή, παρόλες τις υποσχέσεις."
Απαντώ:
- Εσείς τους πληρώσατε το τελευταίο δίμηνο του 2010, ή όταν αποχωρήσατε το ρίξατε "τράκα";
- Και γιατί δεν τους πληρώσατε;
- Μήπως αντιμετωπίζατε κανένα πρόβλημα με την Επίτροπο;
- Πρόβλημα που προσπαθεί μεχρι σήμερα να λύσει η νέα Δημοτική Αρχή;
- Ένα πρόβλημα που θα έπρεπε να είχατε λύσει, άν κάνατε τότε τις σωστές κινήσεις. Τότε που το Υπουργείο Εσωτερικών σας ζητούσε να κάνετε αίτηση ένταξης για αυτόνομη λειτουργία ορισμένων Ν.Π.Δ.Δ. που ξεχωρίζουν, με ιστορία και ιδιαιτερότητες. Όπως αυτό που εντάχθηκε στον Δήμο Κρανιδίου πρόσφατα με απόφαση του Υπουργού, και άλλα 80 σ' όλη την Επικράτεια.
Αλλά τότε το μόνο που λέγατε ήταν, "σιγά μην πληρώνουμε 100.000 ευρώ το χρόνο για να έχουμε Φιλαρμονική"!
β) Αναφέρεστε επίσης, κ. Γκαργκάσουλα:
-" Όμως προς τιμή τους, εμφανίστηκαν στις βασικές εκδηλώσεις του Δήμου (εθνικές εορτές, Αγ. Πέτρου κ.λ.π). Εδώ αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά από 30 χρόνια δεν συνοδεύτηκε η εικόνα της Παναγίας (εορτή Κοίμησης της Θεοτόκου) παραμονή Δεκαπενταύγουστου και του Αϊ-Γιάννη παραμονή 29η Αυγούστου από την Δημοτική μας Φιλαρμονική. - Μήπως τώρα που πλησιάζει η εθνική μας εορτή έχουμε πάλι υποσχέσεις για να εμφανιστεί η Δημοτική Φιλαρμονική;"
Απαντώ:
- Γνωρίζετε πολύ καλα κ. Γκαργκάσουλα, γιατί έχετε διατελέσει επι σειρά ετών μουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής, όπως και Πρόεδρος αυτής, ότι οι Μουσικοί και ο Μαέστρος της Δημοτικής Φιλαρμονικής είναι έμμισθοι. Άρα είναι φυσιολογικό να μήν συμμετέχουν σε περισσότερες εμφανίσεις απο αυτές που αναφέρετε. Το ίδιο ισχύει και για την Δημοτική Φιλαρμονική Ναυπλίου, που αντιμετωπίζει το ίδιο πρόβλημα, αλλά και όλες οι Δημοτικές Φιλαρμονικές όλης της Ελλάδας!
Και για να βάλω το "κερασάκι στην τούρτα", θα αναφέρω την περίπτωση, τότε που ήσασταν "παραλήδες" και πληρώνατε με το παραπάνω ....ακόμα και τους πεθαμένους!! - Ναί, όπως τα λέω!
- Είναι αλήθεια ότι στο μισθολόγιο, τότε που πληρώνατε, ήταν στον κατάλογο μισθοδοσίας των Μουσικών της Δημοτικής Φιλαρμονικής Άργους και άτομο που ήδη είχε αποδημήσει "εις Κύριον";
- Ναί ή όχι, κ. Γκαργκάσουλα;
Άρα που αποσκοπεί αυτός ο λαϊκισμός;
Μήπως ρίχνεις τα "αιχμηρά βέλη" σου κατά των υπολοίπων της παράταξής σου και δεν έχεις την ικανότητα να αντιληφθείς πόσο κακό τους κάνεις, μ' αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο που προσπαθείς να κάνεις αντιπολίτευση, ακόμα και στην ομοϊδεατή σου Παράταξη; Ή η φιλοδοξία σου να ηγηθείς της Παράταξης, σου έχει δημιουργήσει "κενό αέρος" στα μυαλά σου;
Είναι αναφαίρετο βέβαια, δικαίωμα του καθενός, να παίρνουν τα "μυαλά του αέρα", αλλά δεν έχεις κανένα δικαίωμα, να εκθέτεις την Παράταξή σου!

Πάρης Γρηγορίου

Διαβάστε ΕΔΩ την αρχική τοποθέτηση του κ. Γκαργκάσουλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου