Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί από σήμερα έως την Τετάρτη κρίνεται η τύχη της ελληνικής οικονομίας


Θα είναι ένα Σαββατοκύριακο έντονων πολιτικών, κυρίως, ζυμώσεων, αυτό που ξεκινά σήμερα. Η εντολή που έχει δοθεί από το Μέγαρο Μαξίμου προς τους υπουργούς είναι να επιδοθούν σε έναν αγώνα «μαλάξεων» όλων εκείνων των βουλευτών ...

που αντιδρούν στα προωθούμενα μέτρα, με τον ίδιο τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει ενεργό ρόλο σε αυτό το εγχείρημα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Παπανδρέου, σήμερα και αύριο θα έχει συναντήσεις με βουλευτές των Περιφερειών που δεν πρόλαβε να δει τις τελευταίες 48 ώρες που ξεκίνησε τις σχετικές συναντήσεις. Από το Μαξίμου προτιμούν να κρατούν χαμηλά τους τόνους αυτών των συναντήσεων, για να μην τους προσδίδουν δραματικό χαρακτήρα, ωστόσο, κάτι τέτοιο, στην πράξη, αποδεικνύεται εξαιρετικά δύσκολο.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, σε προγραμματισμένη συνάντηση του με την διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ θα επιχειρεί να αποσπάσει μια θετική της εισήγηση ως προς την εκταμίευση της 6ης δόσης των 8 δισ. ευρώ, που περιμένει περίπου ως μάννα εξ ουρανού η ελληνική κυβέρνηση για να πληρώσει τους μισθούς και τις συντάξεις.

Παράλληλα, το πρωθυπουργικό γραφείο θα προετοιμάζεται για το ταξίδι του κ.Παπανδρέου στο Βερολίνο, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, όπου ουσιαστικά θα κριθεί το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, ελπίζοντας ότι δεν θα προβλέπει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Αυτή άλλωστε είναι και η τελευταία γραμμή άμυνας της χώρας. Ο κ.Παπανδρέου δεν συζητά αυτό το ενδεχόμενο, αλλά δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι την ίδια διάθεση έχει και η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ.

Για αυτό και η μάχη στο Βερολίνο θα είναι σκληρή, όπως σκληρή θα είναι και η κοινοβουλευτική διαδικασία στην Ελλάδα την ίδια ώρα, όταν τα μέτρα θα συζητούνται στο Κοινοβούλιο και μετά θα πρέπει να ψηφισθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου