Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση από Δήμο Άργους Μυκηνών στην ανακοίνωσης του κ. Κουσκούκη


Σε Απάντηση Της Ανακοίνωσης Του Κύριου Κουσκούκη σχετικά με το Λασκαρίδειο λαογραφικό μουσείο Ν.Κίου εκδόθηκε Από Το Δήμο Άργους Μυκηνών η ακόλουθη ανακοίνωση:


Πρωτότυπη μέθοδο ακολουθεί ο κ. Κουσκούκης, που μας κάνει να πιστεύουμε ότι αυτό που επιδιώκει δεν είναι η εξεύρεση τυχόν λύσεων αλλά η προβολή του και μόνο. Αντί να θέτει τα θέματα, όπως έχει κάθε δικαίωμα όντας δημοτικός σύμβουλος στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να λάβει απάντηση συντάσσει και δίδει προς δημοσίευση δελτία τύπου άνευ ουσιαστικού περιεχομένου.

Έχει, βέβαια, το δικαίωμα να γράφει ό,τι θέλει, άλλωστε, αυτός εκτίθεται. Θεωρούμε όμως αν μη τι άλλο άστοχο να κάνει κριτική χωρίς να έχει λάβει προηγουμένως ενημέρωση. Η συμπεριφορά του αυτή δείχνει «το σεβασμό» που αποδίδει στους θεσμούς που ο ίδιος υπηρετεί από τη θέση του δημοτικού συμβούλου. Δεν θα μπορούσε όμως να παραγνωρίσει ότι η τακτική αυτή ακολουθείται και από άλλους συμβούλους της δημοτικής παράταξης στην οποία μετέχει και ο κ. Κουσκούκης οι οποίοι δεν ενδιαφέρονται για την ουσία αλλά για τη δημοσιότητα και θεωρούν ότι μπορούν μέσω του τρόπου αυτού να προβληθούν προς ίδιον και μόνο όφελος, αν και παρουσιάζουν τους εαυτούς τους ως τους μόνους ενδιαφερόμενους για τον τόπο.
1. Πριν αναφερθούμε στο σήμερα θα πρέπει να ρωτήσουμε τον κ. Κουσκούκη για ποιο λόγο, αφού αναφέρεται στην πρώην δημοτική αρχή, αυτή δε δημοπράτησε το έργο; Άλλωστε, όπως λέει ο κ. Κουσκούκης το είχε εντάξει στο πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» «δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της». Το πρόγραμμα πράγματι το 2010 καταργήθηκε αγνοεί όμως ότι αυτό είχε ξεκινήσει από το έτος 2005!!! Επί πέντε χρόνια, αν είχε επιδειχθεί το ανάλογο ενδιαφέρον όχι μόνο να έχει δημοπρατηθεί αλλά και να εκτελεστεί και ολοκληρωθεί. Μπορεί να μας απαντήσει ο κ. Κουσκούκης γιατί χάθηκαν τα λεφτά του ΘΗΣΕΑ που ήταν στο συρτάρι του δήμου και περίμεναν; Ας μην επικαλεστεί ότι δεν ήταν δημοτικός σύμβουλος τότε. Ποιο είναι το έμπρακτο ενδιαφέρον που είχε επιδειχθεί δεδομένου ότι τα λεφτά χάθηκαν;
2. Γιατί δε στηλιτεύει το γεγονός ότι καταργήθηκε το πρόγραμμα από την παρούσα κυβέρνηση; Γιατί δεν κατηγορεί την παρούσα κυβέρνηση για το ότι μπλόκαρε όλο το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» και πολλά έργα και των περιφερειακών ενοτήτων είναι στον αέρα και οι πολίτες αγωνιούν; Δεν το κάνει για προφανείς λόγους. Δεν τον ενδιαφέρει η αλήθεια αλλά μόνο να προστατέψει φίλα προσκείμενους σε εκείνον και να ρίξει μομφή στη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία όπως θα αναφερθεί κατωτέρω πασχίζει κόντρα στις τρέχουσες οικονομικές συνθήκες να αντιμετωπίσει όλα τα προβλήματα που άλλοι της κληροδότησαν.
3. Το μουσείο δεν είναι σήμερα εγκαταλελειμμένο, όπως ισχυρίζεται. Βρίσκεται στην ίδια κατάσταση που βρισκόταν τα τελευταία χρόνια, που προφανώς ο κ. Κουσκούκης δε διακατέχονταν από την ευαισθησία που επιδεικνύει σήμερα. Σίγουρα χρήσει επισκευών και συντηρήσεων τις οποίες έχουμε προβλέψει στον προϋπολογισμό της ΚΕΔΑΜ και θα έπρεπε η δημοτική παράταξη του κ. Κουσκούκη να το γνωρίζει αφού μετέχουν στο Δ.Σ. της και μέλη της παράταξής του.
4. Σε ό,τι αφορά δε την επισκεψιμότητα του Μουσείου, αυτή συνεχίζεται κανονικά όταν υπάρχει ενδιαφέρον. Οι πόρτες ανοίγουν και τα εκθέματα βρίσκονται σε πολύ καλή κατάσταση. Προφανώς αγνοεί το γεγονός ότι η τελευταία επίσκεψη έγινε προ μερικών ημερών από Σύλλογο Μικρασιατών της Αθήνας.
5. Το θετικό γεγονός πραγματικά είναι η ύπαρξη μελέτης προϋπολογισμού 135.000 Ευρώ μη συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. Με αυτή τη μελέτη και αφού επικαιροποιηθεί από τις υπηρεσίες του δήμου Άργους Μυκηνών θα υποβάλλουμε πρόταση στο ΕΣΠΑ σε πρόγραμμα το οποίο έχουμε εντοπίσει ότι θα «ανοίξει» σύντομα, πιθανώς έως το τέλος του έτους. Άρα δε σημαίνει τίποτα η εγγραφή ή μη του ποσού αυτού στον προϋπολογισμό, καθόσον αυτό μπορεί να γίνει ανά πάσα στιγμή όταν το έργο που απαιτείται ενταχθεί.
Αυτά προς το παρόν για ενημέρωση του κ. Κουσκούκη. Εμείς απαντάμε με στοιχεία και θα κριθούμε από τα έργα μας, δεν περιοριζόμαστε σε στείρες τοποθετήσεις χωρίς προτάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ την ανακοίνωση Κουσκούκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου