Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Η πρωτότυπη διαμαρτυρία της Κανέλλη στην Βουλή (VIDEO)!


Άνω-κάτω έκανε σήμερα το κοινοβούλιο η Λιάνα Κανέλλη. Η βουλευτής του ΚΚΕ ανέβηκε στο βήμα της Βουλής κρατώντας μία μπλε πλαστική σακούλα που μέσα είχε μία φραντζόλα ψωμί και ένα μπουκάλι γάλα. Με τον τρόπο αυτό, θέλησε να καταδείξει την δραματική κατάσταση ...

στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικογένεια μετά τα νέα κυβερνητικά μέτρα. Πριν ξεκινήσει την ομιλία της, τοποθέτησε πάνω στο έδρανο το ψωμί και το γάλα και είπε : «0,60 έχει η φραντζόλα το ψωμί και 2 ευρώ το μπουκάλι με το γάλα. Μία τετραμελής οικογένεια θέλει 73 ευρώ τον μήνα, 950 τον χρόνο μόνο για γάλα και ψωμί. Εκεί μας φτάσατε. Θα κρεμαστείτε σε ιστορικό και πολιτικό πάσσαλο».

Οι συνάδελφοί της την παρακολουθούσαν άναυδοι, ενώ ο αντιπρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Αργύρης, αφού ξεπέρασε το πρώτο σοκ, της είπε: «Κυρία Κανέλλη, σας παρακαλώ δεν επιτρέπεται αυτό που κάνετε. Τι θέλετε να φέρω και εγώ τα κοτόπουλα ;»

Γιατί σας χαλάω το ντεκόρ; Αυτή είναι η πραγματικότητα και πρέπει να την δούμε», απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ, η οποία κατέθεσε το γάλα και το ψωμί στα πρακτικά. Mάλιστα, πριν κατέβει από το βήμα, ζήτησε το ψωμί να διανεμηθεί στους βουλευτές. «για να μην πάει...χαμένο». «Στις εποχές που ζούμε καλά είναι και τα ψίχουλα», συμπλήρωσε η βουλευτής.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου