Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΟ ΚΑΙ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΣΕ ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΥΠΟΠΤΑ ΜΑΤΣ!


Aπό το : sport-fm.gr
Δύο παιχνίδια ελληνικών ομάδων, του Παναθηναϊκού με την Ντιναμό Τιφλίδας για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και του Πανιώνιου με την Νάπολι για το Ιντερτότο, συμπεριλαμβάνονται σε...


λίστα συνολικά 150 ύποπτων αγώνων, που έχουν λάβει ποσά πονταρίσματος σε μπουκ που συνδέεται με τη Μαφία σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, όπως αναφέρει η "larepubblica.it''.

Το παιχνίδι των "πρασίνων" με την ομάδα της Γεωργίας είχε διεξαχθεί στις 30 Ιουλίου 2008, με το "τριφύλλι" να επικρατεί 3-0, ενώ τρεις μέρες νωρίτερα οι Νεοσμυρνιώτες αγωνίστηκαν με τη Νάπολι για το Ιντερτότο και ηττήθηκαν 1-0.

Τα στοιχεία αυτά έχουν προκύψει από έρευνα που έκανε η Εισαγγελία της Νάπολης για τη δράση της ιταλικής μαφίας. Σε αυτή την έρευνα, η οποία διενεργείται μυστικά τα τελευταία δύο χρόνια, προέκυψαν πολλά στοιχεία κατά της Μαφίας. Ανάμεσά τους βρέθηκαν μέλη της Καμόρα να έχουν ποντάρει ποσά σε αρκετά αθλητικά γεγονότα, από αναμετρήσεις ποδοσφαίρου, μέχρι και τένις.

Οι έρευνες αποκάλυψαν σχέσεις της Καμόρα με έναν μπουκ στου οποίου τα καταστήματα διαπιστώθηκε ότι είχαν δεχθεί πονταρίσματα σε πολλούς αγώνες, με την Εισαγγελία της Νάπολης να υποψιάζεται προσπάθεια για "ξέπλυμα χρήματος". Ήδη οι αρχές έχουν προχωρήσει σε δύο συλλήψεις του μπουκ και συνεργάτη του, αλλά και έξι μελών της ιταλικής μαφίας.

Ενδεικτικά, οι ιστοσελίδες αναφέρουν ότι στο παιχνίδι της Νάπολι με τον Πανιώνιο παίχθηκαν περισσότερα από 11.000 ευρώ στη νίκη της ιταλικής ομάδας με απόδοση στο 1.55. Οι ιταλικές αρχές δεν εστιάζουν στα ποσά που παίχθηκαν αλλά στις σχέσεις-επηρροή που μπορεί να έχει η Καμόρα και με άλλους μπουκ στη χώρα.

Εκτός των αναμετρήσεων των δύο ελληνικών ομάδων οι ιταλικές ιστοσελίδες αναφέρουν ότι στη λίστα με τα 150 παιχνίδια συμπεριλαμβάνονται:

-Για την Serie A τα:
Κιέβο-Κατάνια 1-1 (21/03/10), Αταλάντα-Κάλιαρι 3-1 (24/03/10), Μπολόνια-Κατάνια 1-1 (09/05/10), Ίντερ-Κιέβο Βερόνα 4-3 (09/05/10), Ουντινέζε-Μπάρι 3-2 (09/05/10), Κιέβο Σαμπντόρια 0-0 (03/04/11).

- άλλων ευρωπαϊκών διοργανώσεων:
Μπνέι Γιεχούντα – Ντεπορτίβο, Άστον Βίλα – Οντένσε, Γκρασχόπερς – Τσερνομόρετς.

Στα παιχνίδια υπάρχουν αναμετρήσεις από Πριμέρα Ντιβισιόν, από το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας του Ισραήλ, αρκετές από τις «μικρές» κατηγορίες της Ιταλίας. Σύμφωνα με τις ιταλικές ιστοσελίδες δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες οι ιταλικές Αρχές να ζητήσουν την βοήθεια και άλλων χωρών με ομάδες τα ονόματα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στη λίστα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου