Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Σπάνιος πίνακας στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. Συνελήφθη παρουσιάστρια



Ένας σπάνιος πίνακας του γνωστού ζωγράφου Ρούμπενς, που είχε κλαπεί από μουσείο του Βελγίου το 2001, βρέθηκε από την Ελληνική αστυνομία. Ο πίνακας, του 1618, εκτιμάται ...



κοντά στα 25 εκ. ευρώ και θεωρείται ως ένας από τους σημαντικότερους του καλλιτέχνη.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του κλεμμένου από μουσείο του Βελγίου, πίνακα του Ρούμπενς με τίτλο «Το κυνήγι του Καλυδώνιου κάπρου» καθώς δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα το πώς βρέθηκε στη χώρα μας, ποιοι ήταν οι πιθανοί αγοραστές και ποιος ο ρόλος μιας τηλεπαρουσιάστριας στην κατοχή της οποίας βρέθηκε το αριστούργημα του Φλαμανδού ζωγράφου.

Μέχρι στιγμής εκτός από την 40χρονη παρουσιάστρια που έχει δουλέψει σε δύο ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, συνελήφθη και ένας γνωστός παλαιοπώλης από την Πλάκα ο οποίος έψαχνε πιθανούς αγοραστές. Το μοναδικό κοινό στοιχείο που συνδέει τους δύο συλληφθέντες είναι το γεγονός ότι η τηλεπαρουσιάστρια έμενε πάνω από το παλαιοπωλείο του αντικέρ χωρίς ωστόσο να έχει μέχρι στιγμής διαπιστωθεί ότι είχαν άλλες κοινές δραστηριότητες.

Η πληροφορία και η έφοδος στο ξενοδοχείο της Γλυφάδας

Στις αρχές του καλοκαιριού ο ιδιωτικός αστυνομικός κ. Γιώργος Τσούκαλης ενημέρωσε την Ασφάλεια ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες ότι ο πίνακας «Το κυνήγι του καλυδωνίου κάπρου» κυκλοφορεί στην Ελλάδα και έχει βγει στο σφυρί της μαύρης αγοράς έναντι πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Οι αστυνομικοί της Δίωξης Αρχαιοκαπηλείας κατάφεραν να εντοπίσουν την παρουσιάστρια που οι πληροφορίες έλεγαν πως τον είχε και τον έκρυβε. Σε δεύτερη φάση επικοινωνούν μαζί της και προσποιούμενοι τους αγοραστές κλείνουν ραντεβού μαζί της.

Η τιμή εκκίνησης ήταν 6.000.000 ευρώ και η συνάντηση κλείστηκε σε ξενοδοχείο της Γλυφάδας. Τη στιγμή που ο 65χρονος αντικέρ και η 40χρονη τηλεπερσόνα έφθαναν με το αυτοκίνητο τους και πάρκαραν έξω από το ξενοδοχείο, οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο, τους πέρασαν χειροπέδες και κατέσχεσαν τον πίνακα.

Εκείνο που ερευνάται είναι πως το συγκεκριμένο έργο που εκλάπη το 2001 από το Βασιλικό Μουσείο Βρυξελλών, βρέθηκε στα χέρια της 40χρονης και του παλαιοπώλη. Η ίδια, παρουσιάζει μια εκδοχή που δεν φαίνεται να έπεισε τους διώκτες της. Ισχυρίστηκε πως ήθελε να πουλήσει τον πίνακα γιατί είχε οικονομικά προβλήματα και ότι της τον είχε κάνει δώρο ένας φίλος της από την Ιταλία πριν πολλά χρόνια. Οι αστυνομικοί πλέον ψάχνουν τους «συνδέσμους» που μεσολάβησαν από την κλοπή μέχρι να φθάσει ο πίνακας στα χέρια της 40χρονης Ελληνίδας.

Από την πλευρά του, ο ιδιωτικός αστυνομικός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο ξετύλιγμα της υπόθεσης κ. Γιώργος Τσούκαλης, μιλώντας στο “protothema.gr” τονίζει πως «Ήταν μια άκρως σημαντική υπόθεση. Η συνεργασία μου με τη Δίωξη Αρχαιοκαπηλείας και το υπουργείο Πολιτισμού ήταν άψογη. Όλα δούλεψαν όπως έπρεπε, έγιναν με ακρίβεια ελβετικού ρολογιού και για το λόγο αυτό είχαμε αυτό το εξαιρετικά σπουδαίο αποτέλεσμα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου