Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2011

Κυβέρνηση προς ξένες τράπεζες: "Προσέξτε γιατί ... θα αυτοκτονήσουμε"!


Για πρώτη φορά στην παγκόσμια ιστορία των δημόσιων οικονομικών ένα κράτος απειλεί ευθέως τους πιστωτές του με πτώχευση και αυτό το κράτος είναι η Ελλάδα. Μια κίνηση που αν είχε γίνει πέρσι την άνοιξη, ....



αντί να αντιμετωπίζεται φοβικά το χρέος μπορεί να είχε κάποιο ουσιαστικό αποτέλεσμα, αλλά τώρα απλά εντυπωσιάζει το γεγονός ότι η αποτυχία συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στην ρύθμιση του χρέους είναι τόσο μεγάλη που η κυβέρνηση απειλεί με το πιστόλι όχι στο τραπέζι, αλλά στο κρόταφο της χώρας!


Όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές στο defencenet.gr το υπουργείο Οικονομικών με επίσημη επιστολή του σε 57 κυβερνήσεις έχει ζητήσει εμμέσως από τα αντίστοιχα υπουργεία να τους τονιστεί ότι θα χάσουν τα λεφτά τους αν δεν συμμετάσχουν στην ρύθμιση του ελληνικού χρέους, ώστε να εκδηλωθούν επιτέλους επισήμως οι δηλώσεις συμμετοχής. Γιατί αν δεν συμμετάσχουν οι ξένες τράπεζες σε ικανοποιητικό ποσοστό, η χώρα πτωχεύει!

Στην επιστολή αυτή τονίζεται το πρωτοφανές: Η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να μην προχωρήσει στην ανταλλαγή αν δεν συγκεντρώσει το ποσοστό συμμετοχής που επιθυμεί από τον ιδιωτικό τομέα, το οποίο στην παρούσα φάση, οκτώ ημέρες πριν από την λήξη της προθεσμίας που έχει οριστεί βρίσκεται στο … 50%. Και υπό ιδανικές προϋποθέσεις δεν προβλέπεται να ξεπεράσει το 70%.

Τι σημαίνουν αυτά; Ότι δεν θα δεχθούμε καθόλου την συμμετοχή των ιδιωτών, των τραπεζών και των λοιπών επενδυτικών φορέων στο «κούρεμα» που φτάνει το 21% και την επέκταση αποπληρωμης του ελληνικού χρέους και άρα πτωχεύουμε! "Άρα τα χάνετε όλα. Ή συμφωνείτε ή ψάξτε να βρείτε τα λεφτά σας". Πραγματικά πρέπει να είναι πολύ απελπισμένοι στην κυβέρνηση για να στείλουν τώρα τέτοια επιστολή. Μια επιστολή που αν είχε σταλεί τον Μάρτιο του 2010, όταν οι ξένοι ήταν τελείως απροετοίμαστοι, ίσως όλα θα ήταν διαφορετικά σήμερα!

Περισσσότερα ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου