Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Προσωπική επίθεση Βενιζέλου σε Σαμαρά


Δεν προχώρησε σε ανακοίνωση νέου πακέτου μέτρου ο υπουργός Οικονομικών. Οι όποιες εξελίξεις μεταφέρονται για αύριο μετά την τηλεδιάσκεψη με την τρόικα και την νέα συνεδρίαση της κυβερνητικής επιτροπής. Μεταξύ άλλων, ο "τσάρος" δήλωσε: "Αν θέλουμε να αποτραπεί η χρεοκοπία και να πάψει η χώρα να εκβιάζεται και να ταπεινώνεται, πρέπει να πάρουμε τρεις ...


κρίσιμες αποφάσεις: Να εκπληρώσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους, να πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα και να προχωρήσουμε αμέσως όλες τις διαρθρωτικές αλλαγές, τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος, ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της Κυβερνητικής Επιτροπής για όσα διημείφθησαν στην τριήμερη σύνοδο του Γιούρογκρουπ στην Πολωνία.

Έχει διαμορφωθεί σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο μια ρευστή κατάσταση που δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα και επιτρέπει στους σπεκουλαδόρους να οργανώνουν επιθέσεις στην καρδιά του ευρώ, είπε και εξήγησε ότι μέσα σε αυτή την τεταμένη κατάσταση έχει σημασία να μην γίνει η Ελλάδα το εξιλαστήριο θύμα".

Ο Βαγγέλης Βενιζέλος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον του Αντώνη Σαμαρά, τονίζοντας πως τα όσα εξήγγειλε από την Θεσσαλονίκη είναι εκτός πραγματικότητας και πως τέτοιου είδους δηλώσεις υπονομεύουν την προσπάθεια της χώρας. Μάλιστα, εξέφρασε την έκπληξή του για την στάση του προέδρου της ΝΔ, επισημαίνοντας πως τον είχε ενημερώσει για το κλίμα που επικρατεί στην ευρωζώνη. "Εάν πιστεύει ο κ. Σαμαράς ότι μπορεί να πάει και να γοητεύσει τους συνομιλητές του, με τις προτάσεις του για μείωση της φορολογίας, νομίζω ότι δεν έχει καθαρή εικόνα για το τι συμβαίνει", σημείωσε. Παράλληλα, ζήτησε υπευθυνότητα τόσο από δημοσιογράφους, όσο και ακαδημαϊκούς, ώστε να μην περνά μια αρνητική για την Ελλάδα εικόνα στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου