Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Πιο κοντά στο... Άργος η ΑΕΚ


Η συγχώνευση ή η απορρόφηση της ΚΑΕ από την ΑΕΚ Άργους είναι το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή για την ΑΕΚ στο μπάσκετ, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό ακόμα και να συμβεί κάτι από τα παραπάνω, τί θα ισχύσει γενικότερα.

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή...



Μετά τον υποβιβασμό της ομάδας στην Α2 και την απόρριψη του αιτήματος υπαγωγής στο άρθρο 99 για τη ρύθμιση των χρεών (περίπου 1,5 εκατ. ευρώ), η ΑΕΚ ήταν φύσει αδύνατο να παίξει στην Α2 των πολύ περιορισμένων εσόδων και να καλύψει τις οφειλές της. Έτσι η διάλυση της ομάδας και η συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής έμοιαζε μονόδρομος.

Οι άνθρωποι της ΑΕΚ μετά και το άνοιγμα που είχε κάνει ο πρόεδρος της ΑΕΚ Άργους, Νίκος Γριμάνης, προ περίπου τριών μηνών, άρχισαν να βλέπουν με καλό μάτι το ενδεχόμενο να τους απορροφήσει η ομάδα της Πελοποννήσου. Με τον τρόπο αυτό και στην Α2 θα μπορούσε να παίξει η ΑΕΚ και τα χρέη της θα διαγράφονταν.

Επειδή όμως νομικά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, προχωρά η λύση να γίνει με ένα «τέχνασμα». Να διαλυθεί και να πτωχεύσει η ΑΕΚ και η ομάδα να αγωνίζεται ως ΑΕΚ Άργους (με αρκετούς παίκτες από την περσινή ομάδα της Α1) με έδρα την πελοποννησιακή πόλη στην Α2, αλλάζοντας στην πορεία το όνομά της σε... ΑΕΚ και μετακομίζοντας μελλοντικά στην Αθήνα.

Για να συμβεί αυτό, υπάρχουν δύο προϋποθέσεις. Να εγκριθεί κάτι τέτοιο από τις συνελεύσεις των δύο συλλόγων (ΑΕΚ Άργους και ΑΕΚ), κάτι που δεν είναι απόλυτα βέβαιο, αφού στις τάξεις της ΑΕΚ υπάρχουν κάποιοι που προτιμούν την πιο «καθαρή» λύση του υποβιβασμού στη Β’ Εθνική. Κι ακολούθως θα πρέπει να εγκριθεί αυτή η τροποποίηση από την ΕΟΚ.

Πηγή: sportday

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου