Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

Παπανδρέου: Μεγάλη ανάσα σιγουριάς και ασφάλειας...


Για το πέρας μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης έκανε λόγο ο πρωθυπουργός στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στους εκπροσώπους των ελληνικών Μέσων Ενημέρωσης. Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για τη λήψη σημαντικών αποφάσεων από πλευράς ΕΕ, τόσο για την Ελλάδα όσο και...



για την ευρωζώνη.
Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η χώρα πέτυχε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων με μειωμένο επιτόκιο. «Διεκδικήσαμε το δικαίωμα στην ελπίδα» υπογράμμισε και είπε ότι οι αποφάσεις αποτελούν "μια μεγάλη ανάσα σιγουριάς και ασφάλειας για την Ελλάδα".
Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε πάντως ότι τίποτε από όλα όσα έγιναν σήμερα δεν πρόκειται να πετύχουν, αν η Ελλάδα δεν προχωρήσει και δεν φέρει σε πέρας τις μεταρρυθμίσεις και τις αλλαγές.
«Η Ελλάδα θα αλλάξει. Με διάλογο, αλλά θα αλλάξει» είπε χαρακτηριστικά.
Σε ερώτηση για το μήνυμα προς τους Έλληνες φορολογούμενους, ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για «σημαντική ανάσα», επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε μια φάση συζήτησης του νέου φορολογικού συστήματος, ώστε να δημιουργηθεί ένα πιο απλό και δίκαιο φορολογικό σύστημα.
Σε άλλη ερώτηση για το αν η συμμετοχή των ιδιωτών θα προκαλέσει αυτό που αποκαλείται «επιλεκτική χρεοκοπία», ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι η συμμετοχή είναι εθελοντική, αλλά δείχνει και μια ψήφο εμπιστοσύνης για την ελληνική οικονομία.
Πάντως, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε δευτερεύον ζήτημα το πώς θα αξιολογηθεί από τους Οίκους η συμμετοχή ιδιωτών (αν θα θεωρηθεί επιλεκτική χρεοκοπία) δεδομένου ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα έλαβε όλες τις εγγυήσεις για συνέχιση της ρευστότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου