Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Από κόσκινο τα βιβλία ελεύθερων επαγγελματιών


Από κόσκινο περνούν τα στοιχεία όλων των μικρομεσαίων ελεύθερων επαγγελματιών οι ελεγκτές του υπουργείου Οικονομικών, οι οποίοι πραγματοποιούν λεπτομερείς ελέγχους, αναζητώντας όσους τηρούν βιβλία Β' κατηγορίας και δεν έχουν υποβάλλει περιοδικές δηλώσεις ΦΠΑ.

Μάλιστα, έχουν πάρει στα χέρια...



τα τηλέφωνα ενημερώνοντας τους φορολογούμενους και καλώντας τους να τακτοποιήσουν άμεσα τις οφειλές τους, εκμεταλλευόμενοι τις ευνοϊκές διατάξεις της νέας ρύθμισης.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, από την επόμενη εβδομάδα η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) θα ξεκινήσει μαζικές διασταυρώσεις στοιχείων της, προκειμένου να βρεθούν όσοι δεν έχουν καταβάλλει ΦΠΑ το δεύτερο τρίμηνο του έτους. Οι οφειλέτες θα ενημερωθούν άμεσα να υποβάλλουν τις περιοδικές δηλώσεις, ενώ αν δεν συμμορφωθούν θα κληθούν να καταβάλλουν «τεκμαρτό» ΦΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΓΓΠΣ, από τις αρχές του 2011 έχουν εντοπιστεί πάνω από 260.000 επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες που δεν έχουν υποβάλλει δηλώσεις ΦΠΑ, από τους οποίους συμμορφώθηκαν μόλις περίπου 28.000.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου