Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΑΛΛΑΓΗ ΧΑΡΑΞΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΓΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ


Ευρεία σύσκεψη με αντικείμενο την «Χάραξη αγωγού φυσικού αερίου στην Αργολίδα - Προβλήματα και επίλυσή τους», κατά την οποία εξετάστηκε διεξοδικά η διερεύνηση εναλλακτικής χάραξης του αγωγού βορειότερα της πόλης του Άργους, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 20 Ιουλίου, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ύστερα από πρόσκληση που απηύθυνε ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης.

Συμμετείχαν .......



ο Βουλευτής Αργολίδος κ. Ι. Ανδριανός, ο Περιφερειάρχης κ. Π. Τατούλης, ο Δήμαρχος Άργους- Μυκηνών κ. Δ. Καμπόσος, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος κ. Τ. Χειβιδόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ι. Μαλτέζος, οι αρμόδιοι Αντιδήμαρχοι, ο επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης κ. Σωτ. Κωτσοβός, ο κ. Μιχ. Χασάπης ως εκπρόσωπος του κ. Γ. Αναγνώστου, ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου Αργολίδας, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Μηχανικών Άργους κ. Αθ. Παπαδημητρίου, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Δ.Ε.Σ.Φ.Α κ. Γ. Παπαρσένος.

Από τη συζήτηση προέκυψε η δέσμευση των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, της Περιφέρειας και του Διαχειριστή Εθνικού Συστήματος Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ), να εξετάσουν τεχνικά τη νέα εναλλακτική χάραξη του αγωγού που προτάθηκε, βόρεια της πόλης του Άργους και την εκπόνηση νέας περιβαλλοντικής μελέτης.

Τόσο ο Υφυπουργός ΠΕΚΑ κ. Γιάννης Μανιάτης, όσο και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και ο Δήμαρχος Άργους –Μυκηνών κ. Δημ. Καμπόσος, συμφώνησαν προκειμένου οι εμπλεκόμενες Υπηρεσίες Υπουργείου, Περιφέρειας και Δήμου, να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την εξέταση και την τελική έγκριση των περιβαλλοντικών μελετών, έτσι ώστε να διορθωθεί η αρχικώς προτεινόμενη χάραξη, για την οποία είχε αποφανθεί θετικά το 2009 το πρώην Νομαρχιακό Συμβούλιο Αργολίδας.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Μανιάτης, δήλωσε σχετικά: «Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ο ήρεμος διάλογος επιλύει τα προβλήματα και φέρνει ανάπτυξη, έτσι ώστε το έργο του αγωγού του φυσικού αερίου στην Αργολίδα να πραγματοποιηθεί με επιτυχία, με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις και με το μέγιστο δυνατό όφελος των κατοίκων της περιοχής. Ευχαριστώ θερμά τους συμμετέχοντες και ιδιαιτέρως τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη, τον Δήμαρχο Άργους - Μυκηνών κ. Δημήτρη Καμπόσο και τον βουλευτή της Ν.Δ κ. Γιάννη Ανδριανό, για τη θετική συμβολή τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου