Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Δήμος Άργους - Μυκηνών: Σε πλήρη εξέλιξη το Σχέδιο «Καθαρός Δήμος»


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται αυτή τη στιγμή το Σχέδιο «Καθαρός Δήμος» για την βελτίωση της αισθητικής και υγιεινής διαβίωσης των δημοτών σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα.
Το Σχέδιο έχει ολοκληρωμένη αντίληψη για την αποκομιδή των αστικών απορριμμάτων και περιλαμβάνει:



-Απολύμανση των κάδων και καθαριότητα των χώρων πέριξ των κάδων
-Κυριακάτικες και μεσημεριανές βάρδιες του προσωπικού καθαριότητας
-Διπλοβάρδιες στην παραλιακή ζώνη, για τους καλοκαιρινούς μήνες
-Διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους φορείς προκειμένου να καταρτίσουν τον νέο Κανονισμό Καθαριότητας
-Καθημερινή ενεργοποίηση όλου του προσωπικού 33 ατόμων, παρουσία του αρμόδιου αντιδημάρχου κ. Χρ. Πετσέλη και του αντιπροέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Άργους κ. Κ. Καλούση.

Με αφορμή τον υπό διαβούλευση νέο κανονισμό καθαριότητας, ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος ενημερώνει τους δημότες πως ο νέος κανονισμός καθαριότητας είναι σχεδιασμένος να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες του δήμου και να υπηρετεί αρχές και στόχους, που αφορούν την τήρηση της καθαριότητας, την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, τη βελτίωση της λειτουργικότητας της πόλης και της ποιότητας ζωής των κατοίκων και την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων (στερεά απόβλητα).

"Εκτός των παραπάνω βασικό μας μέλημα είναι η ενημέρωση των πολιτών και η ενίσχυση της ενεργού συμμετοχής των στην προσπάθεια, που αποτελεί προϋπόθεση επιτυχίας.

Καλούμε όλους τους δημότες να διαφυλάξουν την καθαριότητα , να κόβουν τα χόρτα στα πεζοδρόμια τους και να στηλιτεύουν πιθανές παρεκτροπές ανεύθυνων συμπολιτών μας! Ο δήμος θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, αλλά δεν μπορεί να διαθέτει και έναν υπάλληλο καθαριότητας για κάθε παραβάτη.
Δεν είναι σύνθημα. Είναι τρόπος ζωής: Η καθαριότητα είναι υπόθεση όλων μας!"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου