Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: Πρόσκληση σε ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: «Πρόσκληση σε ανοιχτή εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: Η Εργασία στο απόσπασμα. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ για την Ανατροπή».
Οι εργαζόμενοι στη χώρα μας, ζουν την πιο σκληρή επίθεση της τρικομματικής κυβέρνησης- κεφαλαίου- τρόικας, ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Ο κύκλος των αντιλαϊκών ...


αντεργατικών μέτρων συνεχίζεται. Ήδη προωθείται για ψήφιση, νέο πολυνομοσχέδιο λεηλασίας της ζωής μας, που θα εκτινάξει την ανεργία ακόμη περισσότερο με τις χιλιάδες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, την παράδοση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών της Παιδείας, Υγείας, Πρόνοιας σε ιδιώτες επιχειρηματίες, διατηρεί τα χαράτσια που λεηλατούν τα πενιχρά εισοδήματά μας και συνεχίζει τη φοροληστεία των χαμηλών εισοδημάτων. Το 4ο μνημόνιο χρεωκοπίας και εξαθλίωσης έχει ήδη σχεδιαστεί.
Ήδη, τα τρία προηγούμενα μνημόνια έχουν διαλύσει το σύνολο των μέχρι πρότινος κεκτημένων εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων του κόσμου της μισθωτής εργασίας, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα: διαρκείς περικοπές μισθών και συντάξεων, κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης και του χρόνου προειδοποίησης, κατάργηση επιδομάτων και ωριμάνσεων, διαθεσιμότητα, απολύσεις και εκβιαστική συνταξιοδότηση στο δημόσιο.
Ενόψει και της Εργατικής Πρωτομαγιάς, ο ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Αργολίδας διοργανώνει εκδήλωση- συζήτηση με θέμα: «Η Εργασία στο απόσπασμα. Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ για την Ανατροπή». Με ομιλητές τον Δημήτρη Στρατούλη- υπεύθυνος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ για τα Εργασιακά, Βουλευτής Β’ Αθήνας και την Δέσποινα Σπανού- Αντιπρόεδρο της ΑΔΕΔΥ. Η εκδήλωση θα γίνει στο Εργατικό Κέντρο Ναυπλίου, την Δευτέρα 29 Απριλίου και ώρα 7.30 το απόγευμα.
Έχουν προσκληθεί για να λάβουν μέρος και να εκθέσουν τις απόψεις τους από το βήμα της εκδήλωσης τα εργατικά σωματεία και οι σύλλογοι της περιοχής μας.
Η φετινή εργατική πρωτομαγιά από ημέρα μνήμης των αγώνων και των κατακτήσεων της εργατικής τάξης, καλείται να γίνει αφετηρία δυναμικής επανεκκίνησης, των εργατικών- λαϊκών αντιστάσεων, απέναντι στα φαινόμενα της Μανωλάδας της σκλαβιάς, της κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της βιομηχανίας υπογραφής ατομικών, της διάλυσης των δημόσιων κοινωνικών αγαθών, των απολύσεων στο δημόσιο και της απαξίωσης του ρόλου του, της τρομακτικής ανεργίας, της φτώχειας και της εξαθλίωσης.

Ναύπλιο, 25/4/13


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου