Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013

Ξεκινά στο Άργος η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων

Την Μεγάλη Δευτέρα 29 Απριλίου 2013 στην περιοχή του Άργους ανοίγει τις πύλες της η τελική φάση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων (FINAL 6), η πρώτη από τις μεγάλες διοργανώσεις της Επιτροπής Ανάπτυξης της Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης Ελλάδος για την σαιζόν 2012 – 2013.

Στην τελική φάση συμμετέχουν οι ομάδες ...


του ΑΣΕ Δούκα, του Α.Ο. Διομήδη Άργους, του Γ.Σ. Δράμα ’86, του ΠΑΟΚ, της ΧΑΝΘ και του Φίλιππου Βέροιας. Η φετινή διοργάνωση θεωρείται από τις δυνατότερες των τελευταίων ετών καθώς όλες οι ομάδες είναι πολύ ισχυρές και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι δεν υπάρχει φαβορί. Όλα τα σωματεία έχουν μεγάλη παράδοση και θεωρούνται εκ των κορυφαίων συλλόγων στην Ελλάδα στο νευραλγικό κομμάτι της Ανάπτυξης. Αναμένεται να παρακολουθήσουμε πολύ υψηλό θέαμα και συναρπαστικές αναμετρήσεις.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Κλειστό Γυμναστήριο Άργους από Μ. Δευτέρα 29/4 έως Μ. Πέμπτη 2/5.

Ο ΑΣΕ Δούκας θεωρείται από τις παραδοσιακές ομάδες στις μικρές ηλικίες και από τους πολυνίκεις του θεσμού απαριθμώντας 6 κατακτήσεις του τροπαίου στην 32χρονη ιστορία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Εφήβων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δούκας είναι και ο τελευταίος πρωταθλητής κατακτώντας το περυσινό πρωτάθλημα που διεξήχθη στη Δράμα. Και φέτος ο Δούκας εμφανίζεται πολύ δυνατός και φιλοδοξεί σε μια ακόμα κατάκτηση. Προπονητής της ομάδας είναι ο Δημήτρης Στραβομύτης.

Η ομάδα της Δράμας θεωρείται από τις ανερχόμενες δυνάμεις στο Ελληνικό Handball, ενώ έχει δημιουργήσει την δική της παράδοση στους Έφηβους τα τελευταία χρόνια με συνεχή παρουσία στις τελικές φάσεις. Είναι άξιο αναφοράς ότι ο Γ.Σ. Δράμας, όχι με την σημερινή του ονομασία ΓΣ Δράμα ’86, μετράει μία κατάκτηση Πρωταθλήματος Εφήβων τη σαιζόν 1985-1986. Η Δράμα ’86 προκρίθηκε στο Final Six ως δεύτερη στον όμιλο της Προσοτσάνης και έχει σαν στόχο την μεγάλη διάκριση. Προπονητής της ομάδας είναι ο Θεόδωρος Τογανίδης.

Η ΧΑΝΘ είναι ακόμα μία από τις μεγάλες δυνάμεις στον τομέα της ανάπτυξης στην Ελλάδα με συνεχείς παρουσίες σε τελικές φάσεις και πολλές διακρίσεις, ενώ ειδικότερα στην κατηγορία των Εφήβων απαριθμεί 3 κατακτήσεις του Πρωταθλήματος μέχρι σήμερα, με την τελευταία να είναι τη σαιζόν 2007-2008. Η φετινή ομάδα της ΧΑΝΘ παρουσιάζεται πάρα πολύ δυνατή και αξίζει να σημειωθεί ότι έφτασε αήττητη μέχρι το Final Six. Προπονητής της ομάδας είναι ο Κώστας Κοκτσίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου