Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Ο Γιώργος Αναγνώστου για το Σχέδιο Πόλης του Άργους.

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιώργος Αναγνώστου σχετικά με την υπογραφή - έγκριση της β ανάρτησης δήλωσε:

" Η υπογραφή από το ΥΠΕΚΑ και το Συμβούλιο Πολεοδομικών Θεμάτων, της β’ ανάρτησης της επέκτασης του Σχεδίου Πόλης στο Νότιο Τμήμα ή αλλιώς του Ρυμοτομικού Σχεδίου, αποτελεί την ολοκλήρωση ενός ακόμη βήματος για ...


την ολοκλήρωση του Σχεδίου Πόλης του Άργους. Επόμενο βήμα η έγκριση του Ρυμοτομικού Σχεδίου από το Συμβούλιο της Επικρατείας και η έκδοση του αντίστοιχου Προεδρικού Διατάγματος.
Τότε θα ξεκινήσει από τον μελετητή η σύνταξη της πράξης εφαρμογής του Σχεδίου, η λεπτομερής δηλαδή μελέτη του και θα ακολουθήσει η σχετική ανάρτηση. Η επίλυση των όποιων ενστάσεων επι της ανάρτησης αυτής θα οδηγήσει και στην επικύρωση του Σχεδίου από την Περιφέρεια.
Σε αυτό το σημείο θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες του Σχεδίου Πόλεως και θα έχουν τη δυνατότητα οι πολίτες των περιοχών του νέου Σχεδίου να προχωρήσουν στην έκδοση οικοδομικών αδειών.
Οι αναμενόμενες κατηγορίες κατά πάντων των προηγούμενων, από τον Δήμαρχο, αποτελούν προπαγανδιστικά παιγνίδια για κατανάλωση. Το νέο Σχέδιο Πόλης αποτελεί ένα από τα μείζονα θέματα του δήμου και δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από τη Δημοτική Αρχή με εμπάθειες και διχαστικές λογικές. Γιατί είναι γνωστό ότι η πολυετής καθυστέρηση του νέου Σχεδίου Πόλης του Άργους, οφείλεται εκτός των άλλων και σε πολλούς, οι οποίοι λειτούργησαν πολιτικά στις πλάτες των πολιτών. Δεν είναι στιγμή να θυμηθούμε τι έλεγαν κατά καιρούς οι της σημερινής Δημοτικής Αρχής για το Σχέδιο Πόλης.
Οφείλουμε τέλος να συγχαρούμε όλους όσους όλα αυτά τα χρόνια δούλεψαν, κόντρα στην ευκολία του καταγγελτικού λόγου, για να φτάσουμε σήμερα σε αυτό το σημείο.
Απομένει αρκετή δουλειά να γίνει ακόμα για να φτάσουμε στην ουσιαστική εφαρμογή του νέου Σχεδίου".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου