Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Αργολίδας: 1η Μάη Απεργούμε

ΤΕΤΑΡΤΗ 1η ΜΑΗ - 10:30 ΤΟ ΠΡΩΙ - ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΕΛΛΗΝΩΝ – ΝΑΥΠΛΙΟ

Μετά από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Σωματείου, καλούμε τα μέλη μας και όλους τους εργαζόμενους του νομού, τους νέους, τους ανέργους και τα άλλα λαϊκά στρώματα την Πρωτομαγιά (Μ. Τετάρτη) να συμμετέχουν
ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΤΟ Π.Α.ΜΕ.
Η 1η ΜΑΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ


Συνάδελφοι, για μας η 1η Μάη είναι επίσης μέρα μνήμης και τιμής στα εκατομμύρια των ...



ηρώων του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου, σύμβολο της ταξικής πάλης για την εργατιά, από τους πρωτοπόρους εργάτες της Πρωτομαγιάς του ΣΙΚΑΓΟ το 1886 έως σήμερα. Είναι μέρα που οι εργάτες σε όλο τον κόσμο δείχνουν τις γροθιές τους, επιδεικνύουν στους εκμεταλλευτές που θησαυρίζουν πάνω στις πλάτες μας, τη δύναμή τους!

Ενάντιονόμαστε στην αντιλαϊκή λαίλαπα που στέλνει τη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας στην ανέχεια και στην εξαθλίωση και απαντάμε στην προσπάθεια της κυβέρνησης και της εργοδοσίας να χτυπήσουν και να εκφυλίσουν την Πρωτομαγιά αφού κατάφεραν με απόφαση που υπογράφηκε από τον υπουργό Εργασίας να τη μετατρέψουν σε αργία και μεταφερόμενη γιορτή... Τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων δε χαρίστηκαν, δεν παραχωρήθηκαν από τους εκμεταλλευτές, από κυβερνήσεις και κοινοβούλια. Κατακτήθηκαν με αδιάκοπους σκληρούς αγώνες, με οργάνωση και αντοχή. Σήμερα στον κλάδο μας οι απολύσεις, η εκ περιτροπής εργασία, η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι μειώσεις μισθών, η τρομοκρατία, η εξαθλίωση, είναι μια απόδειξη ότι δεν υπάρχει φιλολαϊκή διέξοδος από την κρίση.

Πρόσφατα είχαμε άλλες δύο απολύσεις συναδέλφων στον κλάδο, από μεγάλη βιοτεχνία στο χώρο των τροφίμων στο νομό. Για αυτό την Πρωτομαγιά που είναι μέρα διεκδίκησης αιτημάτων για την κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για ανακούφιση της εργατικής οικογένειας από τα βάρβαρα μέτρα των μονοπωλίων και του πολιτικού προσωπικού τους πρέπει να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:
• Σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους και όλες, με κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων, με υπεράσπιση του λαϊκού εισοδήματος.
• Κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει χωρίς συλλογική σύμβαση. Να καταργηθεί ο άθλιος διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
• Κανένας νέος εργάτης να μη δουλεύει για ψίχουλα, κανένας εργαζόμενος σπουδαστής με βάση την πρακτική του να μη δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί.
• Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων ανεργίας, της τζάμπα εργασίας στις επιχειρήσεις, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα με ημερομηνία λήξης.
• Να δυναμώσει το πλέγμα προστασίας της εργατικής-λαϊκής οικογένειας,της εργαζόμενης γυναίκας.
• Σύγχρονη αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Υγεία για όλους, για δημόσια και δωρεάν Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες.
• Να πάρουν αποφάσεις όλα τα σωματεία και τα Εργ. Κέντρα στο Νομό για ΑΠΕΡΓΙΑ την 1η Μάη

Σας καλούμε ακόμα στην εκδήλωση που διοργανώνουμε για την Πρωτομαγιά την
Κυριακή 28/04 το απόγευμα, στις Εργατικές Κατοικίες Ναυπλίου, μπροστά από τον ΟΕΚ.

Η 1η Μάη δεν είναι μεταφερόμενη, δεν είναι αργία, είναι απεργία!
Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

Καλούμε επίσης όλους τους εργαζόμενους και του φορείς του νομού να καταδικάσουν την
εγκληματική δράση των μεγαλοτσιφλικάδων της Μανωλάδας. Οι εργάτες γης χθες πήγαν και ζήτησαν να πάρουν τα καθυστερημένα δεδουλευμένα τους. Όταν βρέθηκαν αντιμέτωποι με τρεις μπράβους ενός μεγαλοτσιφλικά συνάντησαν καταιγισμό πυρών από καραμπίνες και περίστροφα. 33 εργάτες γης χτυπήθηκαν από τις σφαίρες σε ζωτικά όργανα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου