Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

Οι “εφιάλτες” του Αργους λοιδωρούν την ίδια τους την πόλη..!

Πριν από λίγες ημέρες το Αργος ήταν κύριο θέμα συζήτησης σε ολόκληρη την Ελλάδα με αφορμή την αδελφοποίηση με την Βεργίνα…
Πριν από μερικούς μήνες το Αργος, έγινε παγκόσμιο θέμα αφού...
η διάσημη εταιρεία ...

αυτοκινήτων “Λαμποργκίνι” αποφάσισε στο νέο της μοντέλο να δώσει το χρώμα του πορτοκαλιού της Αργολίδας...
Το μέχρι χθές ξεχασμένο από όλους Αργος βγήκε στο προσκήνιο και διεκδικεί τον νέο του ρόλο στην χώρα και στην Ευρώπη..
Η πόλη που απογοήτευε ακόμα και τους κατοίκους της επειδή ήταν εντελώς παραμελημένη και ομφαλοσκοπούσε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας,απαξιωμένη στον χώρο της Αυτοδιοίκησης, έχει την ευκαιρία πλέον να ανοίξει τα πανιά της στον έξω κόσμο.
Όλα αυτά όμως δεν αρέσουν από ότι φαίνεται σε μία μικρή κατηγορία “πολιτευόμενων”, που έχουν μείνει να υπερασπίζονται μικροπολιιτικές λογικές, που δεν ξεπερνούν τα όρια της πλατείας του Αργους…
Θέλουν το Αργος απομονωμένο, ισχνό και υπανάπτυκτο. Με λογικές της δεκαετίας του ’50, προσπαθούν να ανακόψουν την νέα του κοσμοπολίτικη πορεία.
Ναι αυτό είναι.
Ο Δημήτρης Καμπόσος προσπαθεί να δώσει τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα που έχει ανάγκη η αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης…
Όμως όπως γίνεται πάντα απέναντι του στοιχίζεται, η ΜΙΚΡΟΤΗΤΑ, τα επαρχιώτικα ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ και οι ΕΝΟΧΕΣ του παρελθόντος, που θέλουν την πόλη σε ακινησία γιατί τους φοβίζει ο έξω κόσμος..!
Αυτόο που δεν καταλαβαίνουν οι μικρόνοοες, το κατάλαβαν πολύ καλά οι μαθητές των Λυκείων της πόλης.
Τα νέα παιδιά που συμμετείχαν στην αδελφοποίηση Αργους-Βεργίνας, ένοιωσαν την υπερηφάνεια του να είσαι πολίτης του Αργους.
Κανένας μικρόψυχος δεν μπορεί να σκεπάσει το συναίσθημα αυτό.
Και υπάρχει ένα τουλάχιστον που κανείς θα έπρεπε να χρεώσει στον Καμπόσο είναι ότι μέσα στην θλίψη και την μιζέρια της Ελλάδας, έκανε την νέα γενιά να γονατίσει στην ιστορία και να δακρύσει απο υπερηφάνεια για την καταγωγή της και το βαρύ όνομα που κουβαλά..!

Αλλού που τέτοια ευαισθησία ή και λογική…!

Προσπαθούν να υποβαθμίσουν την πολιτική των ανοικτών οριζόντων και να τις προσάψουν στοιχεία λαϊκισμού ή φαιδρότητας.
Επικαλούνται και αερολογίες δημοσιογράφων (που είναι ένας και αμφιλεγόμενος) , ενώ καταπίνουν τις εκατοντάδες δημοσιογραφικές αναφορές και τους επαίνους στον δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο.
Ολοι (λίγοι είναι) οι μικρόνοοες, όλοι οι εθελοτυφλούντες, όλοι οι παρελθοντολόγοι και εγκαυχώμενοι δια την αρετήν της εποχής τους προσπαθούν να συνομοτήσουν μέσω του διαδικτύου εναντίον του αύριο που δεν μπορούν να ελέγξουν..
Ολοι αυτοί που είναι και υπεύθυνοι (είχαν θέσεις την εποχή της διαφθοράς) για την καθυστέρηση της πόλης προσπαθούν να κατακρίνουν όλα αυτά τα πράγματα, γιατί απλά η νέα ιστορία της πόλης τους γυρίζει την πλάτη.
Η σκληρή κόντρα με τον Καμπόσο που έχει τον χαρακτήρα προσωπικής βεντέτας ξεκίνησε όταν εκείνος πήγε στον εισαγγελέα ελλείματα αλήστου μνήμης δημοτικών αρχών..
Τόσο απλά και καθαρά…!
Αλλά η ζωή προχωρά. Οι Αργείτες ξέρουν καλά ότι έχει χαράξει η νέα εποχή.
Ο ίδιος ο κ.Καμπόσος με χθεσινό του άρθρο χαρακτήρισε εφιάλτες της πόλης τους κκ. Κωτσοβό και Αναγνώστου γράφοντας:
“Ευχαριστούμε και τους τοπικούς σπεκουλαδόρους, Αναγνώστου και Κωτσοβό, που με μικροκομματική μικροψυχία και πολιτική εμπάθεια έσπευσαν να δυσφημήσουν και αυτοί την πόλη μας μέσω των site που διατηρούν. Με τον τρόπο αυτό άφησαν ανυπεράσπιστο τον τόπο μας, το Άργος και την ιστορική παρακαταθήκη του.”
“Εφιάλτες” θα υπάρχουν πάντα αλλά πάντα θα υπάρχουν και Σπαρτιάτες που θα υπερασπίζονται Θερμοπύλες..!
Ο κόσμος πάντα θα σιχαίνεται τους εφιάλτες και θα τιμά τους Σπαρτιάτες.
Μάταιος ο κόπος λοιπόν να πληγεί η προσπάθεια που κάνει ο Δημήτρης Καμπόσος.
Εντελώς μάταιος.
Αδικεί όμως τους Αργείτες η κοντόφθαλμη τυχοδιωκτική μικροπολιτική που θέλει το Αργος μία ασήμαντη πόλη μόνο και μόνο για την νέμονται οι παρέες που παραχάραξαν την νεώτερη ιστορία της.
Ας ρωτήσουν τους μαθητές των Λυκείων της πόλης για να καταλάβουν ότι κλωτσάνε τα καρφιά…!
Ετσι θα πάνε τον Καμπόσο στην χειρότερη περίπτωση στο 70%….
Και θα είναι αποκλειστικά δικό τους έργο..

4 σχόλια:

  1. AN καθησες τοση ωρα να γραψεις τόσες μαλακίες , χαρα στο κουράγιο σου. ΑΝ οι τζάμπα εκδρομές των μαθητων που ψηφίζουνε του χρόνου για βόλτες στη Θεσσαλονίκη είναι προβολή του Αργους και η μπουρδολογία του δήμαρχου σας εκφράζει πέστε το καθαρα. Κάποιοι δεν γουστάρουμε μικροπολιτικές και καραγκιοζιλίκα. Τους Κοτσοβούς και τους Αναγνωστους τους έχουμε γραμμένους. ο Κόσμος όμως γελάει με τον δήμαρχό του και έχει ξεφτιλιστεί τελίως.
    ενας δημότης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φίλε ανώνυμε που ξεκινάς το σχόλιο με "Η εποχή της μεγάλης διαφθοράς είναι τώρα! Όλος ο κόσμος..." λυπάμαι αλλά δεν μπορώ να δημοσιεύσω το σχόλιο σου λόγω της τελευταίας σου πρότασης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το αυριο ειναι στο διαδικτυο γαταρε Καμποσο.
    Δεν ειναι το παρελθον...
    Αλλα τη πατησες γιατι ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ αυτο δεν ελεγχεται...
    Καταλαβες κοσμοπολιτικο κοροιδο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΑΜΑ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΑΝΕ ΘΑ ΣΕ ΒΛΕΠΑΜΕ ΚΑΜΠΟΣΟ...ΠΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟ ΑΡΓΟΣ....ΔΙΠΛΑ ΣΤΑ ΔΕΚΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ...ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕ ΘΑΛΑΣΣΑ ΑΧΧΧΧΧ ΣΠΑΡΤΙΑΤΗ ΜΟΥ ΕΣΥ ...ΠΩΣ ΤΑ ΣΥΝΔΙΑΖΕΙΣ ΟΛΑ...ΚΑΙ ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΙΣΜΟ...ΑΑΑΧΧΧ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕΕΕΕΕ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή