Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2013

Χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων για την αστική ανάπλαση

Ξεκίνησε άλλος ένας χαρτοπόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ της Δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης με αφορμή την μελέτη της αστικής ανάπλασης. Το έργο χιλιοπαιγμένο, οι εκφράσεις οι ίδιες αλλά επί της ουσίας τίποτα τα καινούργιο. Αν και δε νομίζω ότι θα κερδίσετε κάτι μπορείτε να ....


δείτε τις ανακοινώσεις παρακάτω.

Ανακοίνωση Καμπόσου

Σχετικά με δελτίο τύπου της ελάσσονος αντιπολίτευσης του δήμου μας για την ανάπλαση του ιστορικού κέντρου σημειώνουμε τα εξής:
Η σχεδιαζόμενη αστική ανάπλαση του ιστορικού κέντρου της πόλης του Άργους τονίστηκε, ήδη, πολλές φορές από το στόμα του Δημάρχου κ. Δημήτρη Καμπόσου πως γίνεται για τους κατοίκους, τους κατεξοχήν ωφελούμενους, και τους επισκέπτες της πόλης.
Η ανάγκη για αλλαγές του αστικού τοπίου είναι από όλους ορατή. Όλοι, ακόμη και η αντιπολίτευση, τάσσονται, τουλάχιστον δημόσια, υπέρ της ανάπλασης.
Κινηθήκαμε με ταχείς διαδικασίες να εξασφαλίσουμε τη χρηματοδότηση. Για ένα έργο το οποίο εξαιτίας παραλείψεων της προηγούμενης δημοτικής αρχής έπλεε προς ναυάγιο.
Τη μελέτη που η προηγούμενη δημοτική αρχή σχεδίαζε με 700.000 ευρώ , χρήματα του Δήμου, την κάνουμε με 400.000 ευρώ και μάλιστα από ευρωπαϊκά χρήματα.
Υπογράψαμε, μετά από διαγωνισμό, με μια από τις εμπειρότερες μελετητικές ομάδες. Αναμένουμε τα αποτελέσματα της μελέτης για να δημοπρατήσουμε ταχύτατα το έργο, εντός του έτους.
Οι διαδικασίες προβλέπουν ο ανάδοχος να ενημερώσει για τα αποτελέσματα, ο σχεδιασμός της διαβούλευσης με τον κόσμο είναι δεδομένος και περιλαμβάνει ενημερώσεις σε φορείς της πόλης αλλά και πολίτες. Επιπλέον ενημέρωση και πέραν των τυπικών διαδικασιών, θα λάβουν και οι θεσμικοί παράγοντες.
Το σίγουρο είναι ότι η παρούσα δημοτική αρχή κινείται για όλα τα ζητήματα στο φως. Με δημόσιους, ανοικτούς, συνεχείς απολογισμούς, για όλα τα θέματα σε συνεργασία με όλους τους πολίτες. Αυτή η δημοτική αρχή μπορεί να είναι υπερήφανη για την εξέλιξη και την πρόοδο του έργου. Είναι υπερήφανη να αναλαμβάνει την ευθύνη να ομορφύνει την πρωτεύουσα του διευρυμένου Δήμου.
Το όραμά μας στέκεται πάνω από αυτούς που βλέπουν σκοτάδια. Τα αποτελέσματα της δουλειάς μας δεν ανήκουν στους λίγους. Ανήκουν στους πολλούς που επιθυμούν αυτός ο Δήμος να πάει μπροστά.

Ανακοίνωση Αναγνώστου

Απάντηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δελτίο τύπου της Δημοτικής Αρχής σχετικά με το έργο της ανάπλασης του κέντρου του Άργους.

Δεν μας εκπλήσσουν πια οι συνεχείς αναφορές και επιθέσεις της Δημοτικής Αρχής και του Δημάρχου στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Τους πρώτους μήνες της θητείας της αυτό αποτέλεσε ένα άλλοθι για τις παραλείψεις, τις αδυναμίες και τις καθυστερήσεις της. Όμως πλέον αυτή η Δημοτική Αρχή έχει παρελθόν και κρίνεται από τις δικές της πράξεις .
Δυστυχώς γι αυτήν, η αλήθεια είναι ότι πέρασαν δύο χρόνια για να καταφέρει να αναθέσει την μελέτη ανάπλασης του κέντρου του Άργους.
Δυστυχώς γι αυτήν, έχει πολλές φορές ενημερώσει τους πολίτες ότι τα έργα… ξεκινάνε.
Δυστυχώς γι αυτήν, ακόμα κι αυτή ανάπλαση, όποτε γίνει, δεν πρόκειται να προσφέρει ουσιαστικά στην ανάπτυξη της πόλης, αφού κανένα συγκεκριμένο σχέδιο γι αυτή δεν εφαρμόζει εδώ και δύο χρόνια ο δήμος.
Δυστυχώς γι αυτήν δεν μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και πολιτεύεται ακόμα με αναφορές σε δήθεν… «ψεύτες» , «ρουφιάνους», «εχθρούς της πόλης».
Δυστυχώς γι αυτήν και ευτυχώς για τους πολίτες, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή άφησε σημαντικά έργα στην πόλη. Ακόμα και σήμερα ότι σημαντικό έργο εκτελείται στην πόλη έγινε με τη δουλειά και την προσπάθεια της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής.
Τελικά μήπως αποδειχθεί ότι ο μεγαλύτερος εχθρός της πόλης και του δήμου είναι ο ίδιος της ο εαυτός;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου