Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Τριήμερο πένθος στην Αργολίδα

Σε τριήμερο πένθος από σήμερα και μέχρι την Πέμπτη που θα τελεσθεί η εξόδιος ακολουθία του κυρού Ιακώβου Β΄, θα τελεί ο νομός Αργολίδος.

Επίσης την Πέμπτη όπου και θα τελεσθεί υπό του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου στον ...



ιερό ναό του Αγίου Αναστασίου η εξόδιος ακολουθία στις 12:00 μ.μ. ο νομός θα τεθεί σε επίσημη αργία.

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Άργους Μυκηνών για τον Μητροπολίτη Αργολίδος

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, με την αναγγελία της κοιμήσεως του Μητροπολίτη Αργολίδος Κυρός Ιακώβου του Β΄, συνήλθε εκτάκτως σήμερα 26-3-2013 και εξέδωσε ΟΜΟΦΩΝΑ το παρακάτω ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Άργους – Μυκηνών, εκφράζει την βαθύτατη θλίψη του για την κοίμηση του Μητροπολίτη Αργολίδος Κυρός Ιακώβου του Β΄ και αποφασίζει τα κάτωθι:


1. Το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστεί σύσσωμο κατά την παραμονή του σκηνώματος που θα τεθεί προς προσκύνηση στον ιερό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους, σήμερα Τρίτη 26 Μαρτίου, όπου θα παραμείνει μέχρι την πρωία της 27ης Μαρτίου.

2. Το Δημοτικό Συμβούλιο να παραστεί σύσσωμο στην εξόδιο ακολουθία που θα τελεσθεί στον ιερό ναό Αγίου Αναστασίου Ναυπλιέως την Πέμπτη 28 Μαρτίου και ώρα 12 μ.

3. Κηρύσσει τριήμερο πένθος του Δήμου, από σήμερα 26-3-2013 έως και την ημέρα της ταφής 28-3-2013.

4. Να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία στο Δημαρχιακό Μέγαρο και σε όλα τα καταστήματα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων καθώς και σε όλα τα σχολικά κτήρια μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

5. Την Πέμπτη 28-3-2013 όλες οι υπηρεσίες του Δήμου και όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να παραμείνουν κλειστά καθ΄ όλη την διάρκεια της ημέρας.

6. Εκφράζει την παράκληση και την βούλησή του να παραμείνουν στο σύνολό τους κλειστές οι δημόσιες υπηρεσίες, των Ν.Π.Δ.Δ. και Ν.Π.Ι.Δ. του Δήμου Άργους – Μυκηνών την ημέρα της κηδείας του Μακαριστού Μητροπολίτη Αργολίδος Ιακώβου του Β΄.

7. Να αποσταλεί το παρόν ψήφισμα στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος και να δημοσιευθεί στον Τοπικό Τύπο.


Ανακοινώση Ιεράς Συνόδου

Ανακοινώθηκε από την ιερά σύνοδο της εκκλησίας της Ελλάδος η τοποθέτηση του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας Αλέξανδρου ως τοποτηρητή στην ιερά Μητρόπολη Αργολίδας.

Επίσης νεότερο δελτίο τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδας αναφέρει:

"Κατόπιν της εκδημίας του μακαριστού Μητροπολίτου Αργολίδος κυρού Ιακώβου Β΄, γίνεται γνωστό ότι σήμερα το μεσημέρι η σωρός θα τεθεί προς προσκύνηση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου Άργους, όπου θα παραμείνει μέχρι αύριο το πρωί. Εν συνεχεία θα μεταφερθεί στον Προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου Αναστασίου Ναυπλίου έως την Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι οπότε θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία."


Σύμφωνα με επίσημες πληροφορίες σήμερα το απόγευμα στον Καθεδρικό ιερό ναό του Αγίου Πέτρου Άργους θα τελεστεί προηγιασμένη θεία λειτουργία καθώς και αύριο στον προσκυνηματικό ιερό Ναό του Αγίου Αναστασίου του Ναυπλιέως.


Την Πέμπτη στις 12:00 το μεσημέρι θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου