Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

[Ενστάσεις] Καμπόσος, το σίκουελ

Από τον δήμαρχο Καμπόσο, τον δήμαρχο Αργους - Μυκηνών, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή διαμαρτυρίας:
«Σε απάντηση της στήλης Ενστάσεις, υπό τον τίτλο "Απ' τον Περδίκκα στον Καμπόσο", παρακαλούμε ...


στην ίδια θέση και μέγεθος να παραθέσετε την επίσημη απάντησή μου. Επίσης, αυτή να διακρίνεται στην ηλεκτρονική μορφή της εφημερίδας σας. [...]
»Το ειρωνικό και τo χλευαστικό πνεύμα του σχολιαστή σας του το επιστρέφουμε. Δεν επιθυμούμε ούτε να τον διδάξουμε Ιστορία ούτε να μας πιστέψει. Εχει προφανώς καλύτερες πληροφορίες από τους αρχαίους ιστορικούς. [...]
»Η αδελφοποίηση αποτελεί για εμάς την ευκαιρία να επανασυνδέσουμε σε πιο στέρεες βάσεις τους ακατάλυτους ιστορικούς δεσμούς που ενώνουν τις δύο περιοχές, να δώσουμε τη δυνατότητα στους νέους ανθρώπους των δύο πόλεων να μάθουν την Ιστορία μας και όχι να επιτρέψουμε σε κάποιους να κάνουν κακής ποιότητας χιούμορ».

Κατ' αρχάς, να ευχαριστήσω τον δήμαρχο Καμπόσο. Μου έκανε χάρη γράφοντας για λογαριασμό μου τη μισή στήλη.
Κατά δεύτερον, για να τον ευχαριστήσω ακόμα περισσότερο, θα αφιερώσω την άλλη μισή στήλη σε τεκμήρια της δραστηριότητάς του, για να ευχαριστήσω και τους δημότες του «της μεγαλύτερης πόλης της Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου».
Ο δήμαρχος Καμπόσος, που στηρίχθηκε από τη ΝΔ, είναι από τη στόφα των επίλεκτων εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Λατρεύει την Ιστορία, με την αμεσότητα που τη λάτρεψαν ένας Ψωμιάδης ή ένας Γιώργος Καρατζαφέρης. Οπως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ήθελε να γεμίσει αγάλματα τη διαδρομή από το αεροδρόμιο στην Αθήνα, έτσι κι ο δήμαρχος Καμπόσος ονειρεύεται ανάλογες δόξες για το Αργος. Ώς τώρα, μάλιστα, κατάφερε να εγκαινιάσει, τον Σεπτέμβριο του 2011, το περίφημο άγαλμα της πολύτεκνης μητέρας στο Σταροπάζαρο. Αλλά φυσικά το μεγάλο όραμά του είναι να εγκαινιάσει το άγαλμα του αρχαίου αργείου προγόνου του Αγελάδα - και είθε να τα καταφέρει.
Οραματιστής, σχεδόν ουτοπιστής, έχει στο παρελθόν υποσχεθεί την κατασκευή τελεφερίκ που θα ενώνει την πόλη με την αρχαία Ακρόπολη του Αργους. Δεν τα κατάφερε, αλλά κατάφερε άλλα, πιο μεγαλειώδη και πιο διαχρονικά. Κατ' αρχάς, έδωσε ένα μάθημα στους Ναυπλιώτες, που τόλμησαν να τα βάλουν με την αρχαιότερη πόλη της Ευρώπης. Παρέδωσε στην αιώνια δόξα τα πορτοκάλια του Αργους, το χρώμα των οποίων, λέει ο δήμαρχος Καμπόσος, εμπνέει την εταιρεία κατασκευής των αυτοκινήτων Λαμποργκίνι. Πώς; Οι ιταλοί κατασκευαστές του, λέει, έδωσαν, χάρη στη δική του πρόταση ασφαλώς, την ονομασία «Arancio Argos», «το πορτοκαλί του Αργους» εξηγεί (αλλά η λέξη arancio είναι το πορτοκάλι, το πορτοκαλί είναι aranciato). «Δεν ονόμασαν μοντέλο αυτοκινήτου, αλλά ονόμασαν χρώμα», διευκρινίζει. Και γιατί είναι σημαντικό αυτό; «Γιατί το χρώμα θα είναι για πάντα, ενώ το μοντέλο μπορεί να φύγει κάποια στιγμή».
Μήπως, δήμαρχε Καμπόσε, ήρθε η ώρα της Φεράρι; Τα αργείτικα πεπόνια έχουν κι αυτά δικαίωμα σ' ένα ραντεβού με την Ιστορία.

Πηγή: tanea.gr


1 σχόλιο:

  1. Το χάσαμε το κορμί πατριώτη!!!!!
    Οπου να 'ναι θα μας πάρει χαμπάρι ο Λαζόπουλος και τότε να δεις δόξα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή