Δευτέρα, 10 Μαρτίου 2014

Γιώργος Αναγνώστου: Δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος στις επόμενες εκλογές

Ολοκληρώνεται σε λίγες εβδομάδες η δημαρχιακή περίοδος που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2011. Όντας επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο δήμο Άργους - Μυκηνών, όπως οι πολίτες επέλεξαν στις εκλογές του Νοεμβρίου του 2010, δίνοντας στην παράταξή μας "ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ" , ποσοστά 34,61 % και 40,77 % , στους δύο γύρους των εκλογών, προσπάθησα ....στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, μαζί με τους συνεργάτες μου Δημοτικούς Συμβούλους, να ανταποκριθώ στο θεσμικό αυτό ρόλο.

Όλους αυτούς τους μήνες, αναλάβαμε πρωτοβουλίες να ελέγξουμε τις πράξεις και τις παραλήψεις της Δημοτικής Αρχής, να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον, δηλαδή αυτό των πολιτών, χωρίς ακρότητες, πάντα με θέσεις και απόψεις για τα μεγάλα προβλήματα που απασχόλησαν το δήμο και τους δημότες. Πιστεύω οτι σταθήκαμε με πολιτική αξιοπρέπεια και ηθική σε μια εποχή που η πολιτική, ευτυχώς όχι για όλους, ταυτίστηκε με την απαξίωση και τη διαφθορά. Η ανάπτυξη, η ικανοποίηση των αναγκών των νέων ανθρώπων, αλλά και η δημιουργία ενός δήμου με σύγχρονες και αξιοπρεπείς για τους δημότες , υπηρεσίες αλληλεγγύης, εξακολουθούν να είναι τα μεγάλα ζητούμενα.

Επαγγελματικοί λόγοι, αλλά κυρίως λόγοι που επιβάλλουν ανανέωση σε πρόσωπα και πολιτικούς ρόλους αποφάσισα να μην είμαι ξανά υποψήφιος δήμαρχος στις προσεχείς εκλογές. Είναι αυτονόητο οτι θα είμαι παρόν και θα δώσω τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, όπως και στο παρελθόν το έπραξα, απο όποια θέση επιλέξει ο νέος υποψήφιος δήμαρχος.

Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου, τους συναδέλφους στο Δημοτικό Συμβούλιο και όλους όσους σε αυτή την πορεία συμπορεύτηκαν μαζί μας, έχοντας το ίδιο ψηλά με εμάς αξίες και αρχές.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ

Η παράταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης , με δελτίο τύπου της 3 Οκτωβρίου 2013 , σηματοδότησε την πορεία της προς τις επικείμενες αυτοδιοίκητες εκλογές του Μαϊου 2014 . Αναφέραμε σε εκείνο το δελτίο τύπου, ότι θα είμαστε παρόντες στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση, έχοντας υποχρέωση και καθήκον, απέναντι σε ένα μεγάλο κομμάτι δημοτών που μας εμπιστεύθηκε στις προηγούμενες εκλογές και ότι στην πορεία μας αυτή, θα προσπαθήσουμε να συνεργαστούμε με άλλες παρατάξεις , κινήσεις πολιτών , φορείς ή μεμονωμένους υποψηφίους που πιστεύουν , όπως εμείς, ότι η παρούσα δημοτική αρχή απέτυχε πλήρως στο έργο της.

Το επόμενο διάστημα δημιουργήθηκε η δημοτική παράταξη “άλλος δρόμος “ και επίσης ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Κωτσοβός , όπως και ο πρώην δήμαρχος κ. Πλατής , δήλωσαν ότι θα είναι υποψήφιοι δήμαρχοι στις επικείμενες εκλογές.

Στις 27 Ιανουαρίου 2014 η παράταξή μας με βάσει τα νέα δεδομένα, συγκρότησε Επιτροπή Εκλογικής Συνεργασίας, αποτελούμενη από τον επικεφαλής κ Αναγνώστου , και τους δημοτικούς συμβούλους κ. Καραμάνο Δ., Κουσκούκη Σ. , Σαρρή Γ. και Χασάπη Μ.

Η επιτροπή αυτή στο πλαίσιο των επαφών και συζητήσεων, πέρα από τις εσωτερικές της διαδικασίες, συναντήθηκε με τον κ. Κωτσοβό, επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης , με τον κ. Πλατή, πρώην δήμαρχο Άργους, δύο φορές με εκπροσώπους της νεοσύστατης δημοτικής παράταξης “ άλλος δρόμος “, όπως επίσης και με άλλα αξιόλογα στελέχη που στην παρούσα φάση δεν κρίνεται σκόπιμο να αναφερθούν. Η παράταξή μας, ως μείζονα αντιπολίτευση, έχοντας εξασφαλίσει, στις προηγούμενες εκλογές, πολύ μεγάλα ποσοστά στον πρώτο και στον δεύτερο γύρο και με δέκα τρεις εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους, προσήλθε στον διάλογο χωρίς ηγεμονισμούς και προαπαιτούμενα και με ανοικτό ακόμα και το θέμα του επικεφαλής. Η συζήτηση με τους κ Κωτσοβό και Πλατή έγινε σε πολύ καλό κλίμα αφήνοντας ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα. Η συζήτηση με τους εκπροσώπους του “ άλλου δρόμου ” έγινε επίσης σε πολύ καλό κλίμα , αλλά σταμάτησε νωρίς , από την στιγμή που η παράταξη αυτή όρισε, χωρίς καμία συνεννόηση και διάλογο μαζί μας, δικό της υποψήφιο δήμαρχο.

Μετά από συνεχή και εξαντλητικό διάλογο, που διαρκεί ήδη πάνω από ενάμιση μήνα και που μέχρι τώρα δυστυχώς υπήρξε άκαρπος , όχι βέβαια με δική μας ευθύνη, η παράταξη έχοντας υποχρέωση έναντι των πολιτών που την εμπιστεύτηκαν στις προηγούμενες εκλογές, έπρεπε να προχωρήσει .
Στο πλαίσιο αυτό και με δεδομένο ότι ο κ. Αναγνώστου είχε δηλώσει αρκετά νωρίς ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσει ως επικεφαλής της παράταξης, οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι, σχεδόν ομόφωνα πρότειναν ως επικεφαλής τον κ. Χασάπη Μιχαήλ. Σε συνέχεια αυτής της πρότασης, αρκετά στελέχη και φίλοι της παράταξης, αλλά και άλλοι πολίτες παρευρέθησαν σε συγκέντρωση που έγινε χθες 9 Μαρτίου στο Κεφαλάρι, επικύρωσαν σε πρώτη φάση αυτή την πρόταση.
Εξουσιοδότησαν δε, τον νέο επικεφαλής να προχωρήσει στην συγκρότηση αλλά και διεύρυνση, ακριβέστερα στην δημιουργία μιας νέας παράταξης, οδηγώντας την στις επερχόμενες εκλογές. Στην πορεία μας αυτή, που γνωρίζουμε ότι θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη και επίπονη, σας θέλουμε δίπλα μας, για να αλλάξουμε μια δημοτική αρχή, που πιστεύουμε, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, οτι δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες που δημιούργησε.
Τονίζουμε επίσης ότι θα συνεχίσουμε τον διάλογο και την συνεργασία , με όλους εκείνους που πιστεύουν, ότι αυτή η δημοτική αρχή πρέπει να αλλάξει.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου