Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΑΡΓΟΣ: Τρώνε πόρτα οι υποψήφιοι Δήμαρχοι

Μεγάλο πρόβλημα φαίνεται να αντιμετωπίζουν οι υποψήφιοι Δήμαρχοι στον καταρτισμό των ψηφοδελτίων για τις επικείμενες εκλογές του Μαΐου. Οι Δημότες φαίνονται απρόθυμοι να μπουν στην διαδικασία του σταυρού. Έτσι σήμερα ….




ενώ έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί τα ονόματα τριών υποψηφίων Δημάρχων (Καμπόσος, Νικητόπουλος, Θεοδοσίου) καθώς επίσης υπάρχει και η πρόθεση των Κωτσοβού, Πλατή και Χασάπη για κάθοδο στις εκλογές κανένας δεν έχει τολμήσει να παρουσιάσει την ομάδα του.
Σε καλύτερη μοίρα φαίνεται να βρίσκεται ο σημερινός Δήμαρχος, ο οποίος έχει μια ομάδα εκλεγμένων, οι πληροφορίες όμως λένε πως αρκετοί απ’ αυτούς δε θα είναι πάλι υποψήφιοι και πως δύσκολα θα μπορέσει να τους αντικαταστήσει.
Οι υπόλοιποι τώρα, αν εξαιρέσουμε το ΚΚΕ που καλώς ή κακώς θα φτιάξει ένα αξιοπρεπές κομματικό ψηφοδέλτιο, τρώνε πόρτα από παντού.
Τον αρχικό ενθουσιασμό και τις παραινέσεις ακολουθεί το ίσως που καταλήγει τελικά στο όχι.
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ με τον Νικητόπουλο προσπαθεί να ισορροπήσει ανάμεσα στα ιστορικά στελέχη του πάλε ποτέ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ, στους αντιμνημονιακούς και στους παλιούς ΠΑΣΟΚΟΥΣ .
Ο Χασάπης που μπήκε μπροστά από την παράταξη της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να καταρτίσει ψηφοδέλτιο αν κινηθεί – που όπως φαίνεται το κάνει – αυστηρά μέσα στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.
Οι άλλοι δύο, Κωτσοβός και Πλατής, οι οποίοι βρίσκονταν στην ίδια παράταξη μέχρι τώρα, κινούνται αυτόνομα πλέον ο καθένας τους προσπαθώντας να συσπειρώσουν κάποια άτομα δίπλα τους, όμως φαίνεται πως ο αριθμός αλλά και η ποιότητα δεν είναι αρκετή.
Κλείνοντας λοιπόν τη σκέψη μου καταλήγω στο συμπέρασμα πως στις επόμενες εκλογές οι μόνοι σίγουρα συνδυασμοί έστω και κουτσουρεμένοι θα είναι αυτοί του Καμπόσου και του ΚΚΕ.
Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ έχει πιθανότητες να φτάσει ως το τέλος αν δεν προκύψει κάτι έκτακτο.
Τέλος οι υπόλοιποι αν πράγματι ενδιαφέρονται για το καλό της πόλης όπως λένε, πρέπει έστω και τώρα την ύστατη ώρα να διαμορφώσουν ένα πολυσυλλεκτικό ψηφοδέλτιο που θα είναι και το μόνο που θα έχει προοπτική νίκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου