Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Σ. Κωτσοβός για την μελέτη της αστικής ανάπλασης του Άργους.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρακολουθήσαμε ως δημοτικοί σύμβουλοι για πρώτη φορά και μαζί με όλους τους παρόντες

δημότες και φορείς στο Μπουσουλοπούλειο, την προτεινόμενη ανάπλαση του ιστορικού

κέντρου απο την μελετητική ομάδα στην οποία έχει ανατεθεί.

Μετα την πρώτη και μοναδική αυτή επαφή μας με την σχετική πρόταση και σαν αρχικές θέσεις, θεωρούμε υποχρέωσή μας να τονίσουμε τα εξής : ...



Συμφωνήσαμε και συμφωνούμε :

* Απο την αρχή της διαδικασίας ανάθεσης της μελέτης , στην ανάγκη ανάπλασης / βελτίωσης του ιστορικού κέντρου της πόλης αφού η τελευταία σημαντική επέμβαση σ΄αυτό έγινε στις αρχές της δεκαετίας του ΄90 με την σαφή προυπόθεση της κατα το δυνατό σύγκλισης απόψεων των αρμόδιων φορέων γι΄αυτό, έχοντας συναινέσει σε κάθε στάδιο της διαδικασίας.

* Στην διατήρηση ως βασικών στόχων την διαχρονική εμπορικότητα της πόλης, την εύκολη επισκεψιμότητα και ευχάριστη διαμονή στο κέντρο απο τους δημότες και τους επισκέπτες αλλα και την επιμελημένη στάθμευση και κυκλοφοριακή ροή γύρω απ΄αυτό αλλα και τις επι μέρους χρήσεις των κοινόχρηστων χώρων &

* Στην προσθήκη τεχνικών κατασκευών και αισθητικών ή άλλων παρεμβάσεων που θα ανανεώσουν το ενδιαφέρον αλλα και την γενικώτερη εικόνα του κέντρου, χωρίς να αλλοιώνουν βασικά χαρακτηριστικά της πόλης.

Διαφωνήσαμε και διαφωνούμε:

* Στην ανύπαρκτη ενημέρωση σε προγενέστερο χρόνο των μελών του Δημ. Συμβουλίου ή έστω των δημοτικών παρατάξεων αλλα και συναρμόδιων φορέων της πόλης (όπως και το είχαμε ζητήσει πρό μηνών), για τους βασικούς στόχους του σχεδιασμού, με αποτέλεσμα να ζητούνται τώρα και επι τελικού σχεδίου προτάσεις εντός 4-5 ημερών και μόνον για τυπικούς λόγους.

* Στην απουσία απο τον σχεδιασμό μεγάλου μέρους του κέντρου (π.χ.πεζόδρομοι) αλλα και λύσεων επαφής με τους αρχαιολογικούς χώρους.

* Στην χωρίς σαφή αιτιολογία ανατροπή δεδομένων με λύσεις που υπερβάλοντας, πιθανότατα θα εμπλέξουν την καθημερινότητα αλλά και τον χαρακτήρα της πόλης σε αποπροσανατολισμό & περιπέτειες και

* Στην συνολική απαξίωση που επιχειρείται ειδικά απ΄τον δήμαρχο κάθε υφιστάμενης κατάστασης ή προγενέστερων παρεμβάσεων με φράσεις και χαρακτηρισμούς άκρατου μηδενισμού και υποβάθμισης της πόλης.

Αγαπητοί δημότες , καλούμαστε στο Δημ. Συμβούλιο την 16/5 δηλ. μετα πέντε μέρες απο την μία και μοναδική παρουσίαση της μελέτης, να υποβάλουμε προτάσεις. Εμείς στο διάστημα αυτό, στο μέτρο που μας αναλογεί αλλα και μας επιτρέπει αυτός ο ελάχιστος χρόνος, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με φίλους αρμόδιους τεχνικούς και συνεργάτες, να συμβάλλουμε στην θετική εξέλιξη & υλοποίηση του έργου με την ευρύτερη δυνατή συναίνεση.

Ελπίζουμε γι΄αυτό και στην συμβολή των λοιπών συναρμόδιων φορέων.

Θα το κάνουμε όμως με αίσθημα ευθύνης, επειδή πράγματι ΑΓΑΠΑΜΕ την πόλη και όχι επειδή «ΝΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ να λέμε πως καταγόμαστε απο αυτήν», όπως δηλώνουν κάποιοι άλλοι...

Σωτηρης Κωτσοβός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου