Πέμπτη, 16 Μαΐου 2013

Κανονικά από αύριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις -Εκαναν πίσω οι καθηγητές

Αργά το βράδυ της Τετάρτης δόθηκε τέλος στο θρίλερ με της απεργίας των καθηγητών κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Μετά την απόφαση της ΟΛΜΕ να υπαναχωρήσει και να εισηγηθεί την αναστολή της απεργίας οι μαθητές θα μεταβούν την Παρασκευή 17 Μαΐου στα εξεταστικά κέντρα και θα ...

εξεταστούν. Τυπικά πάντως το μεσημέρι θα κλειδώσει το θέμα οπότε και θα υπάρξει και η οριστική απόφαση από την πλευρά των εκπαιδευτικών.

Η ΟΛΜΕ, την ύστατη ώρα, αποφάσισε να κάνει βήμα πίσω και να πάρει πίσω την απόφαση για 24ωρη απεργία την ημέρα που θα κάνουν πρεμιέρα οι πανελλαδικές, μετά και από την 12ωρη μαραθώνια συνεδρίαση των προέδρων των ΕΛΜΕ.

Τελικά η ΟΛΜΕ να υποχωρήσει καθώς από τη μία πλευρά η επιστράτευση που αποφάσισε η κυβέρνηση και την οποία είχε δείξει πως δεν θα πάρει πίσω, δεν άφηνε πολλά περιθώρια αντίδρασης στους εκπαιδευτικούς. Παράλληλα ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ είπαν όχι στην ΟΛΜΕ για κοινή απεργία στην πρεμιέρα των εξετάσεων, ενώ όπως φάνηκε η κοινωνία δεν στεκόταν στο πλευρό τους, αφού κανείς δεν ήθελε την ταλαιπωρία και την παράταση του άγχους των μαθητών στις πιο κρίσιμες εξετάσεις.

Έτσι, ενώ η απεργία είχε υπερψηφιστεί με συντριπτική πλειοψηφία (78 ΝΑΙ, 4 ΟΧΙ και 3 λευκά σύμφωνα με πληροφορίες), η ΟΛΜΕ αποφάσισε να θέσει θέμα μη πραγματοποίησης της απεργίας και ζήτησε από τους προέδρους των ΕΛΜΕ να ψηφίσουν κάτι άλλο: αν, δεδομένων των συνθηκών με την επιστράτευση, υπάρχουν οι όροι για να πραγματοποιηθεί η απεργία.

Οι καθηγητές αναμένεται να προγραμματίσουν συλλαλητήριο την Παρασκευή το απόγευμα στο κέντρο της Αθήνας , ενώ μελετούν κι άλλες κινητοποιήσεις.

Πηγή: iefimerida.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου