Τετάρτη, 15 Μαΐου 2013

Ο «τσαμπουκάς» Δήμαρχος και η «μαχητική» Δημοσιογράφος

Την ίδια χιλιοπαιγμένη παράσταση παρακολουθήσαμε για άλλη μια φορά χθες από την τοπική τηλεόραση. Ένας μαινόμενος Δήμαρχος έτοιμος να πλακώσει στο ξύλο όποιον του σταθεί απέναντι και μια δημοσιογράφος που υποτίθεται ότι του έκανε ερωτήσεις.
Οι ερωτήσεις ....«πραγματικά» ήταν πολύ σκληρές αλλά ο Δήμαρχος επειδή είναι «γάτα» και ξέρει απ’ αυτά φυσικά δεν την πάτησε. Ούτε ακόμα και όταν το ρώτησε πως κοιμάται τα βράδια.
Κατά τα λοιπά, επειδή η επανάληψη είναι η μητέρα της μάθησης, με αφορμή την μελέτη αστικής ανάπλασης του Άργους είχαμε την ευκαιρία να ξανακούσουμε για το ΙΕΚ Μαγειρικής, το ΙΚΑ, τα σχολεία.
Ακούσαμε για τους προδότες και τους κουκουλοφόρους του Άργους οι οποίοι κάθονται μάλιστα κάτω από τις νεραντζιές – γι’ αυτό θα τις κόψει τώρα με την ανάπλαση – και πολεμούν με οποιοδήποτε μέσο τον ίδιο και την πόλη. Μίλησε ακόμα και για κάποιο «τρελό» που χρήζει ψυχοθεραπείας και στο μυαλό μου δημιουργήθηκαν διάφοροι συνειρμοί.
Όσο περνούσε η ώρα η «μαχητική» δημοσιογράφος με τις «πραγματικά» πολύ εύστοχες ερωτήσεις της στρίμωχνε τον Δήμαρχο στη γωνία. Αλλά ο Δήμαρχος είπαμε είναι τόσο «γάτος» και «προχωρημένος» που κάνα δύο ερωτήσεις τις απάντησε πριν ακόμα τις διατυπώσει η δαιμόνια ρεπόρτερ.
Για να μπούμε όμως και λίγο στην ουσία της συνέντευξης. Η χθεσινή τραγική εμφάνιση του Δημάρχου είχε ένα και μόνο σκοπό. ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΕΙ τον κόσμο στο πιθανό ενδεχόμενο να ΜΗΝ κατασκευασθεί ποτέ η συγκεκριμένη ανάπλαση. Το κλίμα τρομοκρατίας και οι απειλές προς τους πάντες, αντιπολίτευση, πολίτες, αρχαιολογία είχε αυτό και μόνο το σκοπό. Τη δημιουργία ενόχων για τη μελλοντική αποτυχία.
Δυστυχώς όμως γι’ αυτόν, αυτά δεν περνούν πια.
Ο πολίτης έχει και γνώση κρίση.

Υ.Γ. Δε θα σχολιάζω την αναφορά που έγινε στο άρρωστο παιδάκι γιατί τι κείμενο θα γίνει ακατάλληλο. Θα πω μόνο μια λέξη ΝΤΡΟΠΗ!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου