Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Αναγνώστου: Στην διαστρέβλωση της πραγματικότητας είναι…επαγγελματίες


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ
Άργος, 9 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Δημοτική Αρχή, ο δήμαρχος Δ. Καμπόσος προσπαθεί, κατά την προσφιλή του τακτική, να μεταφέρει την ευθύνη καθυστέρησης του έργου της αστικής ανάπλασης στην πόλη του Άργους, στους …


«προηγούμενους» και συγκεκριμένα στο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γ. Αναγνώστου.
Ο κ. Καμπόσος, παρά την πλειάδα των Ειδικών Συμβούλων που διαθέτει, δεν ενημερώνεται σωστά για τις ενέργειες της τότε δημοτικής Αρχής, και αποκρύπτει αλήθειες, για να οδηγηθεί στα συμπεράσματα που αυτός θέλει. .
Στην πρώτη κιόλας παράγραφο του δελτίου τύπου αναφέρει: “Έκπληκτος ο Αργειακός λαός άκουσε τον κ. Αναγνώστου, υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Έργων την περίοδο 2009-2010”.
Ο κ. Αναγνώστου δεν ήταν αντιδήμαρχος έργων την περίοδο 2009-2010 ( όπως ψευδώς αναφέρεται ), ούτε αναπληρωτής δήμαρχος εν μέσω της απουσίας του δημάρχου Μπούρη λόγω ασθενείας. Ο Κ. Αναγνώστου διετέλεσε αντιδήμαρχος έργων στο δήμο Άργους από τον Φεβρουάριο έως τον Δεκέμβριο του 2010.
Όπως ο ίδιος o ο κ. Καμπόσος ομολογεί από τον Δεκέμβριο του 2008 η τότε Δημοτική Αρχή προχώρησε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την εκπόνηση της σχετικής μελέτης. Έτσι τον Αύγουστο του 2009 προκηρύσσεται η διαδικασία του διαγωνισμού από την Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Άργους με αρ. πρ. 15359 όπου ο διαγωνισμός ορίστηκε για την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2009. Από την υποβολή των προσφορών ξεκινά και τυπικά και η διαδικασία αξιολόγησής τους από την αρμόδια επιτροπή.
Από εδώ και πέρα ξεκινούν οι μισές αλήθειες του κ. Καμπόσου. Το Μάρτιο του 2009 όλοι οι Δήμαρχοι της χώρας ενημερώνονται σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών για την επερχόμενες περικοπές της χρηματοδότησης του προγράμματος ΘΗΣΕΑΣ.
Τον Μάιο του 2010 με απόφασή του ( αρ. απ. 1245/25-5-2010 ) ο Υπουργός Εσωτερικών ενημερώνει όλους τους δήμους ότι καταληκτική ημερομηνία για την υπογραφή σχετικών συμβάσεων είναι η 31 Αυγούστου 2010. Ενώ τον Ιούνιο του 2010 η Επιτροπή παρακολούθησης του ΘΗΣΕΑ ( αρ. απ. 1247/ 24-06-10 ) ενημερώνει τους δήμους ότι η παραπάνω καταληκτική ημερομηνία είναι πλέον η 25η Ιουνίου 2010. Συνεπώς λοιπόν από τον Μάρτιο του 2010 ήταν γνωστή η ουσιαστική αναστολή της διαδικασίας ανάθεσης της μελέτης λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.
Βέβαια όλα αυτά ο κ. Καμπόσος τα αγνοεί αφού τότε δεν ασχολείτο σε κανένα βαθμό με αυτά τα θέματα.
Ο κ. Καμπόσος λοιπόν κατηγορεί τον Κ. Αναγνώστου ότι δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τις διαδικασίες σε διάστημα 4 μηνών που ήταν αντιδήμαρχος έργων ( Φεβρουάριος – Ιούνιος 2010 ), με όλα τα παραπάνω προβλήματα χρηματοδότησης, ενώ ο ίδιος ολοκλήρωσε τη σχετική διαδικασία σε…. 26 μήνες!
Και συνεχίζει συκοφαντώντας: « φθάσαμε να χάσουμε τα χρήματα από το ΘΗΣΕΑ και να τα επιβαρυνθεί ο Αργειακός λαός μέσω του προϋπολογισμού του δήμου».

Χρήματα από το ΘΗΣΕΑ δεν χάθηκαν, ούτε ένα ευρώ, από υπαιτιότητα της τότε Δημοτικής Αρχής. Σε όλους τους δήμους της χώρας ανεστάλησαν οι επιχορηγήσεις για το ΘΗΣΕΑ από το υπουργείο Εσωτερικών.
Ο κ. Καμπόσος ξεχνά να αναφέρει και «να πεί μπράβο» ( χρησιμοποιούμε μια προσφιλή του έκφραση ) για όλα τα άλλα έργα που έγιναν στο δήμο μέσα από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ.
Ο «Αργειακός λαός» δεν επιβαρύνθηκε ούτε ένα ευρώ αφού το ΕΣΠΑ χρηματοδότησε ( και αυτό ήταν γνωστό ) το κόστος της μελέτης με 400 χιλ. ευρώ.
Το κόστος της μελέτης η οποία θα ολοκληρωθεί κατά τον κ. Δήμαρχο σε μόλις τέσερεις μήνες, μήπως άραγε είναι υψηλό;

Επιστρέφουμε λοιπόν στον κ. Καμπόσο τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε ,γιατί χαρακτηρίζουν τον ίδιο, αφού εδώ και πολλούς μήνες πληροφορεί δια τηλεοράσεως τους πολίτες ότι το έργο….ξεκινά…Τελευταία φορά που «θα ξεκινήσει», όπως δήλωσε ο ίδιος στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, θα είναι ο Σεπτέμβριος του 2013.
Πραγματικά το ευχόμαστε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου