Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012

Σύσκεψη στη περιφέρεια Αργολίδας για την διακίνηση των εσπεριδοειδών


Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Π.Ε. Αργολίδας κατόπιν πρωτοβουλίας του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας κ. Χειβιδόπουλου με ομάδες παραγωγών, εκπρόσωπους των μεταποιητών και αγρότες. Στην σύσκεψη παραβρέθηκαν ...

ο βουλευτής Αργολίδας κ. Κοδέλας, ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Κ. Πουλάς, η περιφερειακή σύμβουλος κα. Λαπαθιώτη, καθώς και κλιμάκιο του ΕΛΓΑ που έδωσε σημαντικές απαντήσεις σε ζητήματα που τέθηκαν.
Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την καλυτέρευση των συνθηκών διακίνησης των εσπεριδοειδών, ενώ από την μεριά των εμπλεκομένων φορέων τονίστηκε το θέμα του παραεμπορίου, των παράνομων εξαγωγών καθώς και των όρων φυτοπροστασίας. Επίσης τέθηκε από όλους το θέμα των αποζημιώσεων από την πλευρά του ΕΛΓΑ, της παραγωγής που καταστράφηκε από την πρόσφατη χαλαζόπτωση.
Κατά την τοποθέτησή του ο αντιπεριφερειάρχης δεσμεύτηκε για την διενέργεια συστηματικών ελέγχων τόσο στην λειτουργία των συσκευαστηρίων, όσο και στην διακίνηση, επεξεργασία και μεταποίηση εσπεριδοειδών, καθώς και για την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στους παραβάτες.
Τέλος αποφασίστηκε ότι θα επιδιωχθεί άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιο Τσαυτάρη προκειμένου συντεταγμένα όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς στην διακίνηση εσπεριδοειδών (Περιφέρεια, ομάδες παραγωγών, σύνδεσμοι μεταποιητών-χυμοποιών, κ.α.) να διεκδικήσουν την αλλαγή συγκεκριμένων παραμέτρων του θεσμικού πλαισίου διακίνησης, εμπορίας και εξαγωγής, οι οποίες λειτουργούν ως τροχοπέδη στην περαιτέρω ανάπτυξη του συγκεκριμένου κλάδου της τοπικής μας οικονομίας.

argolidaportal.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου